Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

George Orwell feltámadt!

2008.02.14. 11:20 escaper

(Nem érdekel a politika!)

Orwell 1984 című könyvében egy teljes hivatal dolgozik a múlt dokumentumainak megváltoztatásán. Emberek nyomát  tűntetik el, illetve magukat az embereket tűntetik el nyom nélkül. A múlt megváltoztatásának nagy hagyománya van a bizalmi tőkéből élő szakmákban: pénzügy, IT, jog és a politika.

Míg a többi területen csak a név változtatás vagy a kapcsolati tőke más iparágra alkalmazása a megszokott, addig a politika az orwelli utat választja.

Vegyünk néhány konkrét példát:











Sztálin önmagát tekintette Lenin politikai örökösének. Ezért sokat dolgozott. Sok (millió) egyéb mellett eltüntette V.I. valódi politikai végrendeletét és néhány évvel később ellenlábasait is.
Persze egy csomó fotó maradt, amin ezek a vetélytársak rajta voltak.
A híres  1920-as beszéd, amin sajnos ott volt Trockij és Kamenyev. Mivel ők maguk már úgysem léteztek, tehát a fotóik sem érdekelhetnek senkit.

Vagy Lenin és már megint ez a Trockij és Kamenyev az emberek közt:











De az internet korában nem állhatunk meg, ha vannak közérdekű adatok, arról majd a hatóságok maguk döntik el, hogy azok-e. Ha például azt olvashatjuk a Rendőrség hivatalos oldalán, hogy az olajszőkítés korában (1996) jövedéki engedélynélküli (tehát az adótartalmat helyben lenyelő) benzinkútra 83MHUF-ra bírságot szabott ki a helyi Vámhivatal. Majd "... mind X, mind Y szívügyének tekintette a [cég] érdekeinek megfelelő határozat meghozatalát, ezért több alkalommal is személyesen beszéltek telefonon a VPOP döntésre jogosult vezetőivel". És hirtelen a büntetés 100.000Ftra apadt.
Ezek tények hiszen a rendőrség ki is mondta.

De ezeket a dokumentumokat, mostmár mi hétköznapi emberek már nem olvashatjuk mert X (vagy Y - matekból mindig gyenge voltam) csillaga emelkedni kezdet. Maholnap ő lesz Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium vezetője. Tehát múltja folttalan kell, hogy legyen.

1. Ha nyilatkozatai szerint ártatlan X, akkor ezek az iratok miért ne maradhatnának nyilvánosak? Maximum tegyenek mellé egy másik linket, ahol az ilyen értelmű ítélet is olvasható. Sőt az erről szóló saját nyilatkozataira is mutathatnak.
Ha meg európaiak akarnak lenni, akkor kommentre is adjanak lehetőséget.

2. Nem értem ha valami közérdekű adat, akkor hogyan lehet levenni? Ha a minden közintézmény honlapján található "üvegzseb" adatok sértik egy kisfalu művelődési házának igazgatóhelyettesének érdekeit, akkor levetetheti? Akkor mire való ez az egész átláthatósági rongyrázás?

3.  Nehogy már csak egy 404-es oldal ugorjon elő egy állami oldalon, hogy nincs is ilyen. Magyarázzák meg, miért szedték le.

4. Ki szedte le az a dokumentumot? Ha X (vagy Y) tárcanélküli miniszter, akkor ő levetetheti? Vagy azért mert ő lesz a Rendőrség feletti hivatal vezetője, akkor előre be kell nyalni neki?

5. Mennyi közérdekű adatot nyel vissza az állam?

Orwell szerint "Egy hierarchikus társadalom csak a szegénységre és tudatlanságra épülhet.". Jó úton vagyunk...

7 komment

Címkék: rendőr orwell közérdekű adat

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr84338818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvisura · turoczi.blog.hu 2008.02.16. 18:29:37

A politika jól fizető ügynökösködés. Fertőzöttségét a cél és a megbízó személye minősíti. Szemfényvesztés, amit nálunk egy szűk kisebbség gyakorol: erőszakkal.
Két dolgot lehet tenni: átnézni az üresfejüeken, vagy gondolkodásra késztetni őket.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.02.16. 18:35:36

"De az internet korában nem állhatunk meg, ha vannak közérdekű adatok, arról majd a hatóságok maguk döntik el, hogy azok-e. "

Arról nem is beszélve, hogy mennyivel könnyebb "múltat hamisítani", visszadátumozni, satöbbi... Nem csak eltörölni lehet, de létrehozni is hamis adatokat...

Kamenyev 2008.02.17. 08:55:37

Ácsi! Olyan operatív anyagokról van szó, amelyek közzétételét semmilyen törvény nem írja elő. Ezek nem üvegzseb dokumentumok. Tehát a rendőrség maga dönti el, hogy meddig hagyja kinn a honlapon és ebbe senkinek nincs beleszólása.
Egyébként a honlapról leszedett iratok eredetije feltehetőleg ott van a Nemzeti Nyomozó Iroda vagy az ORFK irattárában és bárki kérhet róluk anonimizált másolatot.

Ettől függetlenül politikai szempontból botrányos a közzétett iratok egy részének magyarázat nélküli eltüntetése a honlapról. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy nem politikus, hanem egy állását féltő és politikailag analfabéta rendőr döntött róla. Polititikai elvárás alapján közzé kellett tenniük az iratokat, tehát ráhajtották a rendőröket egy politikai aknamezőre, aztán otthagyták őket.

arvisura · turoczi.blog.hu 2008.02.17. 13:50:11

bocsánat az elsőhöz nem kell a www. !!!!

Maria · http://maria.blog.hu 2008.02.18. 12:41:39

Már akkor is volt fotosopp???

}:-)

Vidéki 2008.02.18. 15:20:20

Ezt az internacionálé himnuszában megfogalmazott cél teljesülésének is tekinthetjük: „…a múltat végképp eltörölni…”

süti beállítások módosítása