Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

Sztárom a párom

2010.02.23. 15:12 escaper

Komoly probléma előtt állok... Visszahívjam-e Jessica Albát?

Ez egész úgy kezdődött, hogy elvetődtem Birminghambe. Aki még nem járt arra, az mondjuk képzelje el Ózdot Angliában, Budapest méretűen. Ipari város, nekem nem tetszik. Semmi olyan nincs, amiért érdemes lenne meglátogatni. Minden szürke, közepes: a focicsapata, az egyeteme, a szolgáltatásai. Belvárosa gyakorlatilag nincs vagy nem hasonlítható a szebb városokéhoz. Mondom, egy szerencsésebb sorsú Ózd.

A kezembe akadt egy, a turistáknak szóló kiadvány, amiben arról lelkendeztek, hogy mindhárom Michelin csillagos éttermük megtartotta a címét. Ózdon, illetve Birminghamben.

Tudni kell, hogy ez a kitüntetés a világ legjobb éttermeinek jár. Az egycsillagos szint elérése egyetlen magyar étteremnek sem sikerült. Némelyik háromcsillagosba pedig hónapokkal előre kell asztalt foglalni. 

Gondoltam megnézem az árakat is. Ezeken a helyeken 3 féle módon ehetünk. Az egyik a szokásos a la cart; a szezonális napi 3 fogásos ebéd; és a kostoló, ami egy egész estés program, a séf a legjobb receptjeiből válogatva, ez olyan program, mint koncertre menni: rászánja az ember az egész estét, élvezi a szórakoztatást és a társaságot. 

Nagyjából 8.000 - 12.000 Forintba kerül egy 3 fogásos ebéd/vacsora fejenként. Ha összehasonlítás kedvéért megnézzük egy jó magyar éttermet, vagy egy forgalmas helyen egy másikat (zenélni fog ez a link, aztán lebuksz, hogy munkaidőben nem táblázatot szinezel!), nem is elrugaszkodott árak. Főleg, ha a minőséget nézzük. Nem kiváltság vagy sznobizmus ilyen helyen enni.

Kiderült, hogy abban a kisvárosban, ahol élek ugyancsak van csillagos étterem. Budapesten egyetlen ilyen hely sincs! Utána néztem. Ehelyett találtam egy cikket, amiben a magyar séfek egyike azt mondja, hogy majd, ha lesz ilyen elismert étterem, az jót fog tenni a gasztro turizmusnak. Gondolom Moról is sokan utaznak Birminghambe, vagy például Faversham-be, Achiltibuie-ba emiatt. Persze, közben betérnek a szokásos maoi turista csalogató helyekre is, ahol ismét kirabolják őket, mert néhány étterem nem fogja a rendőrség munkáját is megoldani.

A másik érdekes a cikkben, hogy tartanak a lelki nyomástól, ha mégis valaki megkapná a Michelin csillagot.

Na, ezért nem tudom visszahívjam-e Jessicát. Elkezdünk randizni, aztán nyomasztani fog a hogyan-tovább. Ráadásul pont most hívott a Svéd Akadémia is, hogy meghívnának valami díjra. Nekik már mondtam, hogy tanulhatnának az előzőekből, amikor lefutottam Usain Boltot, de az utolsó pár méteren azért csomagoltam ki a kolbászt és szőlőt, majd ültem le bicskával falatozni, mert magam elé akartam engedni. Én nem kérek ezekből az elismerésekből. Csak ültem ott és arra gondoltam, savanyú a szőlő.

Update: kösz, tényleg, egy büfé!!!! Ez durva

2 komment

Címkék: budapest turizmus étterem abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr711783938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zeeplusz 2010.02.24. 18:27:11

@Könyvelő Mo:
Persze, akkor lesz, amikor (ld . korabbi post) Starbucks Mo-n .:) Ha meg igen , a foldtol elrugaszkodott arakkal, mert ugyebar most mar van starunk, tehat egy ev alatt hozza is be az arat... :( Arrol nem is beszelve, hogy a kovetkezo evben, biztos , egyik sem fogja ismet megkapni. Tenyleg ne legyen igazam.
Adalek: Hong Kongban van egy bufe, ami Michelin csillagos :)
süti beállítások módosítása