Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

Rendőri munka hidegben

2008.12.23. 15:26 escaper

Az adófizetés egyik oka, hogy a szemet-szemért elvű önbíráskodást felváltsa a törvény és annak betartását ellenőrző rendőrség.

Bármikor is kerültem szembe a rendőrséggel, ha hibáztam (gyorshajtás, parkolás szabályainak megsértése) mindig elfogadtam a büntetést. Egy jól működő társadalomban a bírságolás a kisebb vétségekre adott megrovás: nem sarokba térdepeltetnek, hanem az egyetemes értékmérő zsebemben található mennyiségét csökkentik, ezzel az életminőségem rontják. Értem én ha fenyítenek, jobban is figyelek azóta.

Ezért kissé felháborodom, amikor rendőri beavatkozást igénylő eseteknél a közeg nem látja el a feladatát. A kocsi bejárón parkoló autót nem bírságolja meg, az illegális árusok mellett csak elsétál, az illegális szemétlerakás mellett elhajt a járőr, a buszsávból nem állítja ki az azt szabályellenesen használókat. És ezek csak a legkisebb esetek, amikkel nap mint nap találkozunk.

Ha nem szólunk, a rendőr észre sem veszi, hogy be kéne avatkoznia; ha szólunk, akkor akár egy küzúti ellenőrzésen az egészségügyi-doboz tartalom viszgálatot is kaphatunk. Mert tényleg lejárt a géz a csomagomban, ami sokkal fontosabb volt, mint a büszkesége, hogy inkább megbírságolja a bicikli úton felejtett vészvillogós verda tulajdonosát.

De nemcsak az utcán furcsák a rendőrök. Történt, hogy egy barátunknak májusban ellopták az autóját. Értékes kocsi, a szokásos védelmi berendezésekkel, riasztós zárt garázsban a házon belül - mégis elvitték egy éjjel. Rendőrség helyszínel, majd 30 nap múlva lezárja a nyomozást. Biztosító fizeti az ellopott kocsi árának tört részét. Nagy a kár, de be kell ruházni egy új kocsiba, az üzlet ezt megkívánja.

Aztán decemberben kiderül, hogy az autó meglett még a nyáron, csak nem szólt a rendőrség a tulajnak. Azóta ott rohad egy telephelyen. Vagy 30 hasonló értékű sorstársával együtt. Ha talán helyszínelnek egyet gyorsan és visszaadják a tulajdonosoknak, akkor a megítélésükön is javíthattak volna. Igy viszont a szerv nagyobb kárt okozott, mint a tolvajok.

Ezért meglepett a következő Indexes hír. A skandinávoknál egyébként is bírom a törvényekhez allást, de ekkora odafigyelés engem is lenyűgöz. Kisvárosi eset, megtalált autó és mégis DNS viszgálattal buktatják le az elkövetőt. Dicséretes.

Nem csoda, hogy a Mikulás is náluk lakik, tuti hogy a krampuszok up-to-date nyilvántartással dolgoznak.

 

A finn rendőröket egy elhagyott kocsiban talált szúnyogból vett DNS-minta vezette őket az autótolvaj nyomára.

Az autót Helsinkitől északra, Seinaejokiban találták. A rendőröknek feltűnt odabent egy vérrel teli potrohú szúnyog, ezért elkapták és beküldték a laborba.

A szúnyogból kivont vérből analizált DNS megegyezett egy, a rendőrségi nyilvántartásban szereplő férfiével. A gyanúsított tagadja az autólopást, szerinte csak stoppolt, és elvitték egy fuvarra.

Az autót júniusban lopták el, Helsinkitől 380 kilométerre északra, Lapua városban. A rendőrök néhány héttel később találtak rá, 25 km-re onnan, ahol utoljára látták.

A finn rendőröket felkészítik arra, hogy helyszíneléskor figyeljenek a szúnyogokra. A felügyelő szerint az apró vérszívókat nem könnyű észrevenni egy kocsiban: a siker azt is mutatja, mennyire alapos volt a helyszínelés. 

 

1 komment

Címkék: rendőr abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr84838525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2008.12.26. 16:15:40

sajnos en nem tudok vezetni, a ferjem vezet
egy alkalommal megallitottak a rendörök mert a piroson ment at - na amit azert kapott, ott a helyszinen a ket rendör elött leorditottam, olyan ideges voltam, hogy miaz hogy te csak at mesz a piroson amikor en itt ülök melletted, a gyerek hatul, hat mitkepzelsz te, miert nem figyelsz jobban

szerencsetlen zsaruk felirtak ugyan az adatokat, de a büntetes soha nem erkezett meg - talan ugy gondoltak eleg bünti az, hogy ilyen asszony ül mellette, sajnalom utolag ahogy viselkedtem, de a zsaruknak igazuk volt,
süti beállítások módosítása