Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

Szavak, munkák

2009.02.24. 13:41 escaper

(1. Nem érdekel a politika 2. Nem vagyok rasszista)

Megint olvasok egy cikket és nem értek semmit.

Reggel még füstmérgezésnek és elektromos tűznek nevezték, délutánra kettős gyilkossággá minősítették át a hatóságok a tatárszentgyörgyi halálesetet. A cigánysor szélén élő család rokonai rasszista indítékú támadásra gyanakodnak.

Amikor emberek vonulnak fel Siófokon a helyiek cigány bűnüzői csoportról beszélnek, védelmi pénzekről. Veszprémben az első hírek szerint cigány származású bűnüzők erőszakoskodtak egy bárban, ahol híres sportolók haltak bele vagy sebesültek meg, hogy a pultos védelmére keltek. A miskolci rendőrkapitány szerint a rablási bűncselekmények egy részét cigányok követik el a vezetése alatt álló szervezet nyomozói szerint.

Erre előjönnek a polgárjogi aktivisták, akik szerint a cigány szó használata és egyáltalán a megkülönböztetés is törvénysértő.

 

1. Attól, hogy romát mondanának, attól a helyzet nem változik.

2. Vannak beás cigány ismerőseim, ők felháborodnak, ha romának nevezik őket. Mint ahogy mi sem szeretnénk ha minket finnek, vagy az erdélyi magyarokat románnak neveznék.

3. A roma szó jelentése ember. Örülnék, ha engem is embernek tartana mindenki, mintahogy én is annak tartok mindenkit nemtől, foglalkozástól, bőrszintől, vallástól függetlenül.

4. Ha mindenkit csak akkor nevezhetünk valamilyen kisebbséghez tartozónak, ha annak vallja magát, akkor a brutálisan, embertelenül megölt családtagokat, hogyan kérdezték meg, hogy cigánynak tartják-e magukat? Ha nem vallották annak magukat, lehet-e rasszista alapú a támadás?

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne foglalkozzunk a rasszista támadások kivizsgálásával és súlyos büntetésével. Csak a kettős mércét nem szeretem Mon. Ha valaki cigány és ezért rasszista támadás érheti, a társadalomnak meg kell védenie. De ha egy bűnelkövető cigány, akkor ne féljünk ezt kimondani!

Engem kifejezetten sért, mint kisebbséget, hogy a veszprémi esetnél férfi elkövetőkről beszélnek. Egy többségében nőkből (kb. 52%) álló társadalomban a férfi elkövetők kiemelése sért engem. A Balaton környéki rokonaimat, meg hogy enyingieket emlegetnek. A magasság megjelölése pedig kifejezetten a társadalmi csoportok szétszabdaltságát jelenti. Tessék politikailag korrekt körözéseket kiadni: Egy elkövetőt keresünk. Minden egyéb, kisebbséget meghatározó részlet sérthet valakit.

És most mondom, hogy sértő az egész világ, mert van képük valakire afroameriakait írni, akkor is ha nem nyilatkozik erről, mint pl. Obama. Engem meg kaukázusi típusnak nevezni, mint a szomszédban a juhász kutyát.

5. Ha nem nevezzük nevén a dolgokat, akkor az emberi elme szabályalkotói rendszerét nem használjuk ki. Ha etnikumi alapú, uzsora alapú lakásmaffia módszerekről írnak, attól még nem lesznek pontosabbak, ez egyszerű eufemizmus.

Másrészt elegem van az impotens rendőrökből. Nem érdekel, hogy ki követ el bűncselekményt vagy ki ellen követik el. A rendőrök feladata, hogy a tényeket nézzék. Aki nem tud megkülönböztetni - akár elsőre - egy lövöldözéses halál esetet egy füstmérgezéstől, az vagy nem normális, vagy szakmailag alkalmatlan, vagy figyelmetlen, vagy rosszszándékú. Mindenképpen vizsgálatot igényel, hogyan kerülhetnek ilyen emberek döntéshelyzetbe.

Adva van egy helyzet, amiben van cigánybűnözés, fehérgalléros magyarbűnözés (BKV, autópálya- és metróépítés, PostaBank stb.) és egy impotens rendőrség.

Kusturica for President!

5 komment

Címkék: rendőr abszurd cigánykérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr5962915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.26. 12:04:47

Még azt se mondom, hogy alapvetően nincs igazad. Csak az a gond, hogy a veszprémi gyilkosoknál lényegtelen információ, hogy cigányok, mert attól váltak gyilkossá, mert cigánynak születtek, hanem attól, hogy maffiózóként élnek. És igen, egy normális világban nem lenne gond a bőrszín alapján történő besorolás, ha ez mondjuk a körözési adatok között egyenrangú helyen lenne kezelve a testalkat, a hajszín és a magasság mellett. Csak sajnos nálunk a többség nem csak egy adatnak veszi ezt a többi között, hanem AZ adatnak, ami mindent megmagyaráz, és az egyén tettét a teljes nemzetiségére kivetíti. Ez viszont kerülendő és káros.

Ami pedig a tatárszentgyörgyihez hasonló eseteket illeti, az is igaz, hogy elvileg az áldozat esetében is mindegynek kéne lennie a nemzetiségnek (bár itt ugye nem is áll fent a veszély, hogy az áldozat rossz színben tünteti fel a nemzetiségét). Egy esetben nem: ha vélhetőleg ez ad magyarázatot az ellene elkövetett tettre...

escaper · http://elinnen.blog.hu 2009.02.26. 13:59:17

@Fedor:
Köszönöm az észrevételed, és hogy értelmesen kezeled a véleménykülönbségünk.

"bár itt ugye nem is áll fent a veszély, hogy az áldozat rossz színben tünteti fel a nemzetiségét"
Szerintem az áldozatnak sem lehet megkülönböztetése, ha az elkövetőnek sem.

"Ami pedig a tatárszentgyörgyi eseteket illeti, az is igaz, hogy elvileg az áldozat esetében is mindegynek kéne lennie a nemzetiségnek : vélhetőleg ez ad magyarázatot az ellene elkövetett tettre..."

Még azt sem tudjuk, ki tette, máris tudni vélnénk miért?
A riportokban sok minden elhangzott az uzsorától, a fa lopás megtorlásától, a rasszista leszámolásig. Nem kéne belefutni ismét egy Moszkva téri esetbe.
- Ha cigány elkövetők voltak, akkor a rasszismust emlegetők megint lejáratják magukat.
- Ha nem cigányok, akkor is lehet bármi oka ennek a szörnyűségnek. Attól, hogy nem cigányok az elkövetők még lehet nem-rasszista háttere az ügynek.
- Ha viszont rasszista leszámolás, akkor ennek megfelelően kell eljárnia minden ebből élőnek - beleértve a rendőröket, kisebbségi megbízottakat, képviselőket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.26. 15:43:05

@escaper: Ne haragudj, de én ezt a szócsatát 1-2 napja már levívtam a saját blogomon, mégegyszer nincs hozzá se erőm, se időm.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.03.06. 23:20:42

Akkor én most mit mondjak? Ott voltam a szócsatákban (talán). Kussolok. :-)

süti beállítások módosítása