Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

Igenis jár neki! Ez nem törvénysértés!

2008.02.03. 08:17 escaper

Persze ez a történet szólhatna magáról a celebről is, de ez a furcsa gondolkodás  jellemző moin:
... az előttem haladó Mercedes hirtelen megállt és tolatni kezdett az egyetlen üres parkolóhely irányába. Ez történetesen a mozgássérülteknek fenntartott parkolóhely volt.
...
Megkérdeztük az említett parkolásról Hajdút is, aki igen, emlékezett a történtekre, sőt a feljelentő személyében is biztos. „Be kellett szaladnom a telefonnal a szervizbe, és arra az egy percre leparkoltam, igen. Egy nő ekkor megállt mellettem és elkezdett ordibálni, hogy mit képzelek. Megkérdeztem, miért mit fog tenni: megbüntet? Ezután berohantam a bevásárlóközpontba.
Nem igazán értem. Tényleg az gondolja bárki is, hogy a különböző jelzések a világban egyrészt azért vannak, hogy minket idegesítsenek vagy akadályozzanak?
Azoknak elsődleges jelentése, hogy ha már az íratlan szabályok nem működnek (pl. hogy a boltok előtt esetleg mindenki automatikusan meghagyná a parkolókat a mozgássérülteknek és - igen, igen - a gyerekkel érkezőknek), akkor az erkölcsi fogyatékosoknak még ki is írják, hogyan is kéne viselkedniük.


Másodszor, ha már ki van írva, akkor az már nem íratlan-, hanem írott szabály. Tehát nem lehet azt mondani, hogy "Ó, de egyszerű lélek vagyok, nem gondoltam erre". Vagyis a kiírás már önmagában mutatja, hogy Mo mennyire figyelmes.

A táblák másodlagos jelentésének már a joghoz van köze, nem az erkölcshöz. :)
A jogkövető magatartást betartató rendőr erre a jelzésre hivatkozhatva büntetést róhat ki.

Ha figyelembe vesszük, hogy az említett embernek mi is volt fontosabb, mint hogy ne akadályozzon egy mozgássérültet: "be kellett szaladnom a telefonnal a szervizbe".
Vagyis a telefonjának sürgős, halaszthatatlan javíttatása miatt spórolt meg egy mondjuk 5 perces sétálást, ha messzebb áll meg. Szerencséje is lehetett a mozgássérültnek, hogy nem járt arra (tulajdonképpen ettől óvta meg a parkolással), mert ha még fontosabb dolga lett volna celebünknek - mondjuk egy autót kell vennie -, akkor esetleg félre is lökhette volna: azzal csak pár pillanatot veszhet a béna, míg ő - mint erősebb - újabb másodperccel van beljebb.
Megjegyzés: A szoros időbeosztása mindenkinek magánügye, amiért jelen pillanatban még jó fizetést is kap, tehát indifferens az adott témában. Ha drága autóra jut pénz, akkor lóti-futira is, aki majd elviszi a telót a szervizbe. 


A reakciója pedig igazi moi! A történet előadásakor érezni a sértődöttséget, hogy amikor éppen írott- és íratlan törvényeket sért meg, akkor kiabálnak vele. Gondolom, ha a munkahelyén a parkolót valaki elállja egy teherautóval, azzal a mondattal, hogy csak egy percre várjon még, amíg meguzsonnáznak, akkor ő bizonyosan nyugodt hangon közli, hogy zavarja ez az eljárás vagy szó nélkül messzebb áll meg.

Az a zseniális visszaválasz - amire még büszke is, hiszen nemcsak kicsúszott a száján, hanem később, mikor higgadt fejjel túlvolt a felindulásán, még idéz is - pedig igazi jellemre vall: Megkérdeztem, miért mit fog tenni: megbüntet?

Nemcsak vicces, hanem az erkölcsről is sokat mond. Nem az számít, hogy mit tettem, nem az számít, hogy lebuktam, hanem az, hogy aki ezt a szememre veti az úgysem tehet semmit ellene. Igazi büszke, szemétdombon kukorékoló, nagyzoló kiskakas.

Rövidre fogva, a parkoló igenis jár neki!
Nem azért, mert  celeb. Nem azért, mert előbb volt ott. Nem azért, mert erősebb. Nem azért, mert ilyen vicces.
Hanem, mert valóban fogyatékos szegény. Erkölcsileg.

3 komment

Címkék: budapest celeb közlekedés rendőr parkolás erkölcs

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr98322891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

donofrio 2008.02.03. 09:38:42

Én ilyen helyzetben azt szoktam válaszolni---Igen megbüntetem!Mire kijön,gyorsan viheti a szervízbe a kocsiját és néhány elemét sok 100 ezer ft-ért kicseréltetheti!És már emelem is az öklöm,vagy esernyőt,vagy csavarhúzót!(mindíg van nálam,mert munkaeszköz).Hogy kicsinyes bosszú?Igen,de észretéríti a majmot és nem mer pofátlankodni,mert tőlem szóhoz sem juthat.

escaper · http://elinnen.blog.hu 2008.02.03. 10:27:17

Azt gondolom, hogy az ajánlott megoldásod is moi.

Az önbíráskodás helyett az lenne az igazi, ha a rendőr intézkedne, ha bejelentenek valamit (vagy micsoda álom) magától.

Nem mismásolna, haverkodna, pénz kunyerálna saját zsebébe, hanem vita nélkül elszállíttatná a kocsit. Ugyanis a rendőrnek ez a feladata. Ezért szedik az adót es osztják nekik a fizetést.

Ha ellenáll tulajdonos, akkor hivatalos közeg munkáját akadályozás miatt bevinné.
Ha megfenyegeti a rendőrt (ismerős ez is Mon), az meg min. egy-két év letöltendő büntetés. Nem börtön, hanem közmunka: pl. fogyatékosokat kéne segítenie napi 8 órában.

Ez meg a törvényhozás feladat lenne.

leatahokkal 2008.02.04. 00:19:22

Nem kellett volna öt percet sem sétálnia. Az említett bevásárlóközpontnak saját mélygarázsa van.
süti beállítások módosítása