Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

A gazdaság fékjei: Felelőtlenség

2010.04.02. 19:07 escaper

(Nem érdekel a politika. Még kampány idején sem!)

A lányka képére kattintva megismerhetjük a maoi köztisztviselői réteg hajszínének változását.

Mi vezethetett a korrupció teljes elburjánzásához Mon? A szemhunyás.

Kik vezethetnek nyomozást egy visszaélés kapcsán? Az Ügyészség, a Rendőrség, az APEH.

Hiába látja mindenki, hogy állami megrendelésekből élő cégek vezetői Ferrarikkal száguldoznak; hogy a sebész háza nem lehet a törvényes fizetéséből; a politikusi pályán a hihetetlen gyarapodást, amit persze mindig szülői kölcsönökből finanszíroz. A nyomozószervek nem lépnek. Sem maguktól, mert mint szervezetnek nincs szeme; sem bejelentésre (lásd a paraszolvencia listát, amit betiltottak, de fel nem léptek a benne foglaltakra - erre nem találtam linket), csak feljelentésekkel foglalkoznak. 

Az esetleges feljelentésekből évekig tartó adategyeztetés, nyomozgatás lesz; amiből érdekes módon csak a választások környéken gyorsul fel minden, amikor a politikusi réteg egymásra borogatja a bilit. Aztán, ha Bíróság elé kerül az ügy, akkor nem ritka az akár 5-8 éves tárgyalás. Addigra a háttérben érintettek szépen kivonulnak, vagy eltűnnek a politikából.

Meglepődött mindenki a BKVnál, MÁVnál tapasztalt visszaéléseken? A pártok és képviselőik különösen.

A BKV-nak vannak vezetői, ezek személyes felelőséggel bírnak a vállalat tevékenységéért. Nagy cég, nagy felelősség, nagy nyilvánosság, nagy feladat, nagy fizetés. Az Igazgatósági tanács és a Felügyelő Bizottság feladata, hogy a vezetők munkáját ellenőrizze. Nagy fizetésért, hiszen övék a felelősség. Ezekbe a pártok delegálnak embereket. A pártok tehát közvetlenül ráláthattak a problémákra. A BKV tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat, akinek a tulajdonosi jogaiként betekintési joga van a folyó ügyekbe. Erre külön osztály van minden polgármesteri hivatalban.

Szép hosszú sor. Ezeket a felügyelő szervezeteket adóforintokból tartották fent, akiknek a feladata lett volna a visszaélések leleplezése. A fizetésüket felvették mind, név szerint. A felelősségre vonásnak is pontosan így, név szerint kéne történnie, hajszíntől függetlenül.

A modern államban

- a törvényhozás (Parlament) - jelen esetben a pártok;

- a végrehajtó hatalom - itt a Kormány, így közvetve a Rendőrség és az önkormányzatok;

- igazságszolgáltatás - bíróságok, Ügyészség

szétválasztása azért történt meg, hogy egymást ellenőrizzék. Viszont Mon manapság - és az elmúlt legalább 200 évben - a hatalmi ágak tisztviselőit a politikai csatározás győztesei kényük-kedvük szerint választják ki. Megy az uram-bátyámozás, rokonozás, kitüntetősdi, kinevezésdi. Nem a szakmai képesség, hanem a hovatartozás dönt. Ne legyenek ábrándjaink, lehet bárki is fönt a saját embereit fogja mindenhova elhelyezni, mert tartozik nekik ennyivel. Kényelmesebb is, ha a pénzlapátolás közben senki sem zavarja meg a köreiket, inkább nyaljon be csontig. A saját alom meg nem fogja egymást marni, hanem szemet huny egymás lopásai felett, kéz kezet mos alapon. (az előző mondattal igyekszem megnyerni az idei képzavar kategóriát, szavazz rám, nincs fogkeféd? használd az enyémet!)

Ezért mondhatjuk, hogy a fenti lány lenyűgöző szakmai tudásának hasznosítását, hogy nyaljon vagy szopjon a következő (minimum) 4 évben hajának színe határozza meg. Valószínüleg most narancs lesz a divat egy ideig.

1 komment

Címkék: politika abszurd hatalom gazdasagfekjei

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr881890343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.04.05. 14:36:50

hmm
lesz aki szopik( beleértve az újszülötteket is)
s lesz aki nyal-mert azt élvezik:)
hogy ezzel az igen kulturált, magasröptű és mélyen szántó fordulattal kommentálhassak:)
süti beállítások módosítása