Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

Az életre tanít

2009.02.26. 09:17 escaper

Ez igen. Végre megtapasztalhatjuk, hogy az iskola a nagybetűs életre (forrás: közhelyszótár) tanít. A hírben minden benne van, ami a maoi életre felkészít: 

- felügyelet nélküli gyerekek,

- őrizetlen költségvetési intézmény,

- önbíráskodás,

- erőszakot végignéző tanulók,

- gyengébbeket bántalmazó erőszakoskodó (2x is - bonus pont),

- széttárt kezű felelősök.

Szerdán délelőtt a rakamazi általános iskolába hívták ki a rendőröket, mert az egyik tanteremben egy fiatal nő kiabálva felpofozott egy negyedikes gyereket.

A rendőrség hivatalos honlapja szerint a cselekménynek több osztálytárs is szemtanúja volt, de mivel éppen szünet volt, pedagógus nem tartózkodott a teremben.

A rakamazi rendőrőrs könnyű testi sértés miatt indított eljárást. A gyanúsítottként kihallgatott 25 éves nő azt vallotta; azért ütötte meg a fiút, mert az korábban állítólag bántotta hétéves lányát. Erről azonban sem az iskolában, sem máshol nem tett eddig említést.

Én azt szeretném ajánlani, hogy további pénzeket vonjunk ki az oktatásból, hogy a hatásfok tovább nőhessen. Esetleg a még dolgozó tanárok minden magánügyét mint közügyet tekintsük és prűd felsőbbséggel utasítsuk el, hogy szabadidejükben élni mernek, dugnak, sőt élvezik is.

Update:

Ismét egy példa arra, hogy azokat, akik halálra rémítenek gyerekeket és hosszú időre elveszik a biztonságérzetüket, illetve akik közfeladat ellátását akadályozzák és megvernek egy pedagógust, azok nem kapnak megfelelő ítéletet. Én közmunkára ítélném őket, ahol felügyelettel szociális munkával kéne foglalkozniuk, talán így felfognák, hogy emberek élnek körülöttük, akikkel együtt kell működniük.

Az ítélet szerint 2008. október 1-jén a harmadrendű vádlott, a lány, 9 óra után vitte el a szeged-kiskundorozsmai óvodába négyesztendős kishúgát. A lány és az óvónő között szóváltás alakult ki, mert a pedagógus figyelmeztette a vádlottat az ismételt késésre, és kérte, hogy a gyerek időben érkezzen a foglalkozásokra. A lány kishúgával együtt hazatért, és elmondta a történteket édesanyjának és bátyjának, majd úgy döntöttek, hogy vélt sérelmüket megtorolandó, visszamennek az óvodába.

A csoportszobába belépve, a vádlottak trágár szavakkal illették, szidalmazták a sértettet, s az asszony két alkalommal tenyérrel arcon is ütötte az óvónőt. A harmadrendű vádlott is támadólag lépett föl, bátyja pedig megakadályozta, hogy a közelben tartózkodó dajka kolleganője segítségére siethessen. A szidalmazással és ordítozással a vádlottak csak a többi óvodai alkalmazott felszólítására hagytak föl. Távoztában az elsőrendű vádlott még megöléssel is megfenyegette a sértettet. A szobában tartózkodó három-négyéves, többségükben csak egy hónapja óvodába járó gyerekek megijedtek, sikoltozni és sírni kezdtek.

A bíróság társtettességben, csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Az asszony egy év nyolc hónap, a fiú egy év, a lány egy év két hónap börtönbüntetést kapott, amelyek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették.

4 komment

Címkék: oktatás kultúra erkölcs törvények

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr57966872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garage 2009.02.27. 15:33:23

- felügyelet nélküli gyerekek,
szünetben se lehessen őket egyedül hagyni? wc-ben is felügyelet?

- őrizetlen költségvetési intézmény,
beléptetőkaput minden iskolába?

- önbíráskodás,
ezzel egyetértek

- erőszakot végignéző tanulók,
te mit tettél volna gyerekként? lerúgod a szülőt?

- gyengébbeket bántalmazó erőszakoskodó (2x is - bonus pont),
ez OK

- széttárt kezű felelősök.
ez hol volt benne a hírben?

más kérdésem nincsen :)

escaper · http://elinnen.blog.hu 2009.02.28. 19:55:58

@garage
szünetben se lehessen őket egyedül hagyni? wc-ben is felügyelet?

Az oktatási törvény szerint tanítási időben az oktatási intézmény felelős a gyerekkel történtekért. Tehát köteles felügyelni rájuk. Főleg arra, hogy egy idegen ne bánthasson gyerekeket, ami önmagában is bűncselekmény.

- őrizetlen költségvetési intézmény,
beléptetőkaput minden iskolába?

Egy felnőtt bement az iskolába. Senki sem állította meg. Ez nem beléptető kapu kérdése. Ha egy kórházban, postán, bankban van portás, biztonsági őr egy iskolában is legyen, ahol a legfontosabb értékeink vannak.

- erőszakot végignéző tanulók,
te mit tettél volna gyerekként? lerúgod a szülőt?

Nem a gyerekeket bántom, hanem azt jeleztem, hogyan lesz elfogadott egy gyerek számára az erőszak: egy helyen, ahol oktatni, tanítani kéne, biztonságos barátságos légkörnek kéne lennie. Ehelyett ez folyik...

- széttárt kezű felelősök.
ez hol volt benne a hírben?
"éppen szünet volt, pedagógus nem tartózkodott a teremben" - csak órán vigyáznak 10 évesekre?

"Erről azonban sem az iskolában, sem máshol nem tett eddig említést." - ha szól, akkor megállítják a kapuban? :)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.07. 13:23:30

Előbb utóbb aki ad magára magániskolába adja a gyerekét, inkább fizet, csak el az állami iskolából, és a szegregáció megoldódig magától.

Dr. No 2009.03.26. 15:44:39

@escaper: "Erről azonban sem az iskolában, sem máshol nem tett eddig említést."

Ez a közlés arra vonatkozik, hogy a nő igazából sehol sem jelezte, hogy a gyerekével erőszakoskodott volna valaki, mondjuk az általa megvert gyerek. Tehát valószínűleg nem igaz a nő mentegetőzése.

Ezt a nő nyilván mentő körülménynek képzeli, de büntetőjogilag vagy aljas indokot jelent, vagy a könnyű testi sértést minősíti át önbíráskodássá. Tehát mindenképpen súlyosbítja, amit elkövetett.

Na most azt, hogy milyen kulturális környezetben képzelik a bosszút enyhítő, méltánylást, netán elismerést érdemlő indítéknak, azt mindenkinek a fantáziájára bízom. (A vicc az, hogy nemcsak abban a körben, amire rögtön beugrik az embernek: Quentin Tarantino életművének például jelentős része erre a gondolatra épül.)
süti beállítások módosítása