Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

Faszán

2008.11.05. 10:52 escaper

A lakásfelújítás Mon azonos egy városligeti látogatással, ráadásul folytatólagos.

 

Olyan, mintha befizetnénk egy hullámvasútra nagyon drágán, aztán kapnánk először egy szellemvasutat. Ugyanis jönnek a mesteremberek, akikről hamarosan kiderül, hogy csak (pénz)éhes zombik, akik miután felfalták a kamrában a kiakasztott sonkát, már a lábadon a bőrcipőt is éhesen stírölik. Utána jön a számolóbűvész és erőember, aki hatalmas aranyláncokkal a nyakában (csak mert az egységnyi térfogatban az arany a legnehezebb) bebizonyítja percek alatt, hogy a szerződésben leírt néhány százezres költség tulajdonképpen a duplája. Ha kifizetjük most készpénzben, holnapra azt a kis hibát is kijavítják. És kiderül, hogy szuggerálni is tud. Rábeszél.

Másnap jön a láthatatlanná varázsoló bűvész: a mesterember és számolómester mobilja is csak válasz nélkül csörög, majd pár nap múlva megszűnik - sőt a cégük is. Hipp-hopp ezzel elérkeztünk az oroszlánnál is félelmetesebb garanciához. Mert így az is ugrott.

 

Marad tehát, hogy az emberfia maga intézze a dolgokat. Vagy a családja. Vagy a barátai. Na, így kerültem én is a képbe. A feladatom nehezebb volt, mint a perui piramisok rejtélyének megoldása: egy építész által megadott papírra vésett kódszámú cuccot kellett vennem. A neten kiderült, hogy vagy ez egy high-endes milliós hangszóró luxus jachtokba, vagy egy átfolyós vízmelegítő. Ismerve a haverom szokásait az utóbbira kezdtem el vadászni.

 

Bementem sok helyre. A kódot minden boltban ugyanolyan szemmel nézték, mintha a pekingi taxisok az angol nyelvű hotel névjegyet: van aki a papír másik oldalát is megnézte kíváncsian, hátha ott van a megfejtés.

 

Végül egy profi, szakértőkkel teli boltban felismerték a karaktersorozatot és odavezettek egy polchoz. Már venném le a dobozt, amikor a szakértő barátságosan megjegyzi:

Ennek a teljesítményével legfeljebb annyi meleg vizet tudnak csinálni, ami elég a faszán a retekre.

 

Elsőként elmosolyodtam, mert karácsony közeledtével a faszán a rénszarvasokat juttatta eszembe, akik retket csócsálnak. Aztán a nyelvi elemző szintaktikus ellenőrzője kezdett pirosan villogni, majd lassan a szemantika is kibontakozott. És megértettem a mondatot. Ilyen érzés lehet a nőknek lekukucskálva a saját lábuk közt, amikor a nőgyógyász vizsgálat közben a sliccét kezdi gombolni. Mert a helyzet irreális, bár megeshet.

 

Kiemelem, hogy az eladó szakértelme, udvariassága teljesen helyénvaló volt. Nem akart megsérteni, csak segítőkészen ilyen módon közölte a szakmai véleményét, amit utána alaposan ki is fejtett. Jó volt, hogy komolyan veszi a szakmáját és ha valami technikai megjegyzése van kérés nélkül segíti a vásárlókat. De közben eladó! A legutolsó amszterdami caffeeshopban a lecsúszott junkie alkalmazott sem beszél így a vevőjének. Nem beszélve egy konyhagépeket áruló nagyforgalmú boltról. És ez megint nem pénzkérdés...

4 komment

Címkék: kultúra bolt abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr74751006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2008.11.06. 12:22:47

Ha nagyon fiatal lennék, mai eszemmel, elmnennék,- igen ebből az országból!
Sajnos nem vagyok 18 és 20-25 éves!
:)

Liberté_73 2008.11.11. 00:13:45

Én se vagyok már 25, de már szervezem. Ez itt nem embernek való hely.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2008.11.24. 20:45:34

ildsisy : en nagyon öreg vagyok, megis elindultam -a kor nem akadaly

ettöl eltekintve regen röhögtem ilyen jot, mert persze nem sem a ferfi nemiszerven felgyült szennyezödes ugrott be
süti beállítások módosítása