Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

Gyár a buszsávban?

2008.07.28. 21:57 escaper

(Nem érdekel a politika!)

A kormányzat büszkén jelentette be, hogy a Mercedes Kecskemétet választotta új, felépítendő gyárának helyszínéül.

A "memorandum of understanding" névre keresztelt dokumentum rögzíti, hogy a kormány segít a beruházás gyors és bürokratikus akadályoktól mentesített megvalósulását, készpénz és adókedvezményt nyújt a gyárnak ... egyfajta buszsávba terelik az ilyen beruházásokat, de ez nem jelenti azt, hogy az engedélyezők nem mondhatnák el szakmai véleményüket, csak gyorsabban kell azt - magyarázta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Mostmár szószerint elmondhatjuk, hogy a német autók gyárilag a buszsávra vannak terelve. :)

Ez a kijelentés engem több dolog miatt irritál.

Egyrészt a gazdasági miniszter tisztában van azzal, hogy buszsáv nem arra használatos, amire a neve is utalna, hanem hogy a kiskapuzó sietősek kikerüljék az akadályokat. Ilyenkor nem szól a kormányülésen, hogy "ugyanmár kedves belügyér haverom, a buszsávokat nem kéne tiszteletben tartattni az ügyeskedőkkel". Nem, hanem igazi dörzsölt pestiként előkapja a német autókereskedő emlékeit a kisagyából és mint hasonlatot használja. Ami lássuk be leleplezi a gondolkodásának és erkölcsi hozzáállásának színvonalát.

Másrészt milyen dolog az, hogy akik itt élnek azoknak ki kell várniuk a sort, de ha erre jár egy vendég, akkor az soron kívül elbírálásra kerül? Nem lenne jobb, ha megvizsgálnák, hogyan gyorsítható fel mindekinek az ügyintézés? És akkor nem az lenne az érzése az embernek, mint az ósdi hatvanas években, amikor nagymamánál vendég érkezéskor lekerültek a védőhuzatok a bútorokról, majd a távozásakor ismét visszazuhant minden a szürkeségbe. 

Harmadrészt, ha egy gazdasági miniszter tudja, hogy az ügyintézést a versenyképesség megtartása érdekében fel kell gyorsítani ebben a XIX. századi poros országban, akkor miért nem teszi meg? Ha nem ő, akkor kinek lenne ez a feladata? Arra a körzeti orvosra emlékeztet a viselkedése, aki a családtagjainak köptetőt ír fel köhögés ellen, a többi betegnek hashajtót - végül is az is megszünteti a köhögési rohamokat.

1 komment

Címkék: budapest közlekedés abszurd törvények

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr43590023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ptr 2008.07.30. 11:24:13

persze igazad van.

Bevett gyakorlat, h a gazdaságilag erős nagyberuházók megpályáztatjáék az államokat.
Ezt a történetet nem mi írjuk.

Viszont a kivételezési szabály/stratégia a magyar kormányzat felelőssége. Engem ez szomorít el,
h örülnünk kell egy gumigyárnak, most újabban egy (államilag támogatott) motorverseny-pályának.

Nem a boldogságkutató intézet kapott itt kivételezést. Nem a drogfejlesztők, nem a zenészek, nem a pszichológusok, nem a szexológusiok, nem a biotermelők. Még csak nem is az ipari formaterevezők.

süti beállítások módosítása