Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

Traktorral behajtani tilos tábla

2008.01.16. 13:04 escaper

(Nem érdekel a politika.)
Valamikor 2006 tájékán traktoros tüntetést kezdett valaki szervezni a Parlament elé. Erre tele lett a Belváros "Traktorral behajtani tilos" táblákkal.
Mennyire ótvar, olcsó, balkáni dolog már, hogy Kresz táblákkal tartják távol embereket a tüntetéstől. Ha tüntetnek, pár napig feltartják a forgalmat, így meg évekig nézik a (katasztrófa) turisták -  akik ide merészkednek - ezt a táblát.
Mintha a londoni metróra kitennék, hogy hátizsákba rejtett bombát nem szabad robbantani.

5 komment

Címkék: budapest közlekedés tüntetés

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr44296803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki 2008.11.19. 22:33:40

Te olyan hülye vagy mint a seggem! Hogy tartsák fel őket? Szuronyos puskával??? Akkor meg az lenne a baj... Te örülnél annak, ha elmennél egy városba, és egy ottani nevezetességről az az emlék maradna meg benned, hogy traktorok virítanak előtte. Ja és a demonstrálók és csövesek amikor odatelepültek, teleszarták a bokrokat, és gulyásleves meg pálinka keverékét hánytak az adófizetők pénzéből befüvesített parkban, akkor gondolom kurva boldog voltál. És valószínű, hogy a turisták a KRESZ táblákról ítélnek meg egy várost. Most nem mindegy, hogy egy oszlopon a gyalogátkelőhely, egyirányú utca, busszal behajtani tilos, megállni tilos, stb. táblák alatt van egy pirossal bekarikázott traktorhoz hasonló valami?
Szerintem meg szedjük le inkább a gyalogátkelőhely táblákat, mert éles az oldala, és amikor a gonosz rendőrbácsi nekivágja az autók égési együtthatóját vizsgáló hithű hazafi magyar embert, az meghal. Ja és így nagyobb valószínűséggel nem veszi észre az autós a gyalogátkelőt, és így több esélye van, hogy elüssön egy zsi.... zsíroskenyér evőt.

escaper · http://elinnen.blog.hu 2008.11.20. 11:17:07

Hát kedves Valaki, miért is kéne feltartani őket?
A demokráciát kérdőjelezed meg. Én elvekről beszélek, Te aktuális politikáról. Sem jobboldali, sem baloldali nem vagyok, gondolkozz Te is kicsit objektívebben. Te jelenleg a politikusokat (mindkét oldalt) véded a szavukat felemelő emberektől. Ez beteges hozzáállás, mint a nyilvánosságtól félő celeb: abból él, ami elől nyafogva menekül.

Pl. adjanak engedélyt pár napra a tüntetőknek, vagy tiltsák be, vagy tárgyaljanak velük másutt. (És ez igaz minden tüntetésre, felvonulásra.)

Nem hiszem, hogy más célra kitalált jogszabályok mögé kell bújni - ez a jogállam vége. Ezzel egy olyan törvényrendszert alkalmaznak helytelenül, ami politikamentes: a közlekedés szabályozása.
Ez számomra a leginkább felháborító.

Ami még zavar: ezer olyan helyet tudok Bp-en, ami életveszélyes a bringásoknak. Azzal évek óta nem foglalkozik sem a jobbos, sem a balos köztisztviselő. Viszont politikai érdekből hirtelen elkezd dolgozni a drága ember és napok alatt megtervezi a lezárandó útvonalakat, legyártat 150 táblát milliókért és fel is szerelteti őket. Bárcsak, mindenhol és mindig ennyire hatékonyan dolgozna!

Másrészt bármilyen tüntetést önmagáért betiltani (hangsúlyozom BÁRMILYET) politikai okból, olyan mint füldugóval aludni az üvöltő rádió mellett. Megoldható, csak nem logikus. Ha egy kormányzat nem tárgyal a lakosság egy részével és KRESZ alkalmazásával tartja távol magától, az csak menekülés a problémák elől - megoldások ebből bizonyosan nem születhetnek. Hogyan hajlandó valaki beadványokra válaszolni hatalmat gyakorlóként, ha már tüntetésekre sem kíváncsi?

Mellesleg a gyülekezési jog alkotmányos jog, ami arra van fenntartva, hogy bármilyen(!) kisebbség felemelhesse a szavát és a hatalom meghallgassa őket. Ha csak azt engedjük, hogy a városon kívül a politikustól távol kiabálhassanak emberek, akkor a panaszuk csak pusztába kiáltott szó marad...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2008.11.21. 18:52:04

Azta, "valaki" nagyon ott van! Volt már szerencsém néhány szociopata BALfaszhoz életem során, de te derekasan vered a szintet. Na húzzál le a netről és kapcsold vissza az Agitprop TV-t, te gyökér!

A témával kapcsolatban: escaper, tökéletesen igazad van. (A posztban is, a kommentben is.) Budapest közlekedésileg gazdátlan város. (Spec más szempontból is.) Az összes koncepcionális probléma felsorolásához nemhogy ez a felület, egy egész enciklopédia kevés lenne. Valahol viszont el kell kezdeni, és sztem Prága lehet a példa (Budapestnél a mérete kicsit kisebb,a költségvetése kicsit nagyobb, de a viszonyok hasonlóak). Ott megoldották, hogy a városmagban nincs gépkocsi-közlekedés. Az autóknak van egy rakat mélygarázs, a tömegközlekedés (rövid távon) meg a villamosvonalakon alapszik. Egyébként nagyon durván jól megszervetrék: minden második utcán van egy villamosvonal, ötpercenként járnak és egy összetett hálózatos rendszert alkotnak. Kábé két átszállással bárhonnan el lehet jutni bárhová. Így jut elég hely arra, hogy mondjuk kiállítsanak a harmincas évekből korabeli járgányokat: gépkocsikat, villamosokat, TRAKTOROKAT. Az autóforgalom zökkenőmentes, nagyobb terelés szinte sehol nincs; mindez úgy, hogy a prágai utcák kábé fele olyan szélesek, mint a pestiek, viszont jóval több a szintkülönbség. Szóval volna hová fejlődni.

P.S. Az intróért tőled kérek elnézést, de ez kellett. GYÚLÖLÖM, ha egy értelmes témát tárgyaló posztra berobban egy olyan "valaki", aki értelmesen két mondatot nem bír leírni. :)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2008.11.21. 20:35:29

Jah, az lemaradt, hogy a kommentet részben ehhez, részben a belváros 2058 poszthoz írtam.

xenuka 2009.01.25. 10:37:19

A kitett táblák nem kresztáblák, a KRESZ-ben ez nem így szerepel. Hasonlít, de nem az.
süti beállítások módosítása