Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

Katonadolog

2008.06.26. 13:42 escaper

Bizonyára mindenkivel előfordult, hogy egy társaságban valaki elkezdi a katona élményeit megosztani. Ez egy annyira maoi szokás, hogy ilyenkor lesz mégegy lelki sérült, aki ezeket a csodás történeteket "az semmi" felkiáltással felül próbálja tromfolni. És nyomják órákon keresztül. Ez általában nem zavaró, mert ott lehet hagyni őket, ezzel szórakozásukkal a buli végéig nem hagynak fel, sőt elváláskor lapogatják még egy ideig egymást és mondogatják milyen jó volt együtt, majd összejönnek egy sörözés mellett.

 

De amikor az uszodában a személyzet kezd bele, és a zuhanyzástól a hajszárításig minden zajt áthörögve obégatnak, az elől nincs menekvés.

A kedélyes történetekből név szerint megtudhattam egy lúzer összes 20 évvel ezelőtti ismerősét és annak összes hobbiját és perverzióját, mintha a fejében lévő iwiw-et loccsintotta volna elém - aminek be kell vallanom volt némi esélye, mert többször kerestem valamit, hogy meglékeljem a koponyáját: ne streameljen itt, rakja ki az egész agyát, aztán akit érdekel kotorászhat benne kedvére.

Persze ennek aztán megvan a média kiszolgálása is, ott a gulyás-kommunista, retró nosztalgikus Princ, Gyalogbéka vagy Angyalbőrben.

Sőt, ismerünk olyat is, aki ezekbe a filmekbe bennemaradt és azóta is csak katonásdit játszik, hol szabadságharcot megtorlóként, hol elvtársként, hol úrként, hol gárdistakánt. Az egyenruhája mindvégig ugyanaz maradt, csak a címkét ragasztja át. Tudom, csak eljátszotta...

Ha belegondolok, ennek a szokásnak történelmi hagyomány lehet az oka. Régen elvitték a fiúkat 8-10 évre, aztán némelyik haza is jött férfiként, ilyen-olyan mértékű testi-lelki hiányokkal. Abba bele sem merek gondolni, hogy a szexuális- és jellem fejlődésükre hogyan hathatott, hogy a legaktívabb időszakban jó esetben az ellátó személyzet erre hajlandó és hajlandóságra érdemes nőtagjáival lehetett, másokkal osztozkodva időnként együtt lenni. Rossz esetben meg a rekvirálások alkalmával büntetés gyanánt nők megerőszakolása maradt.

Aztán ugye a falubelieknek csoda dolgokat lehetett mesélni, akiknek a szomszéd falu búcsúja is eseményszámba ment. A szülőkkel és az évekig hátrahagyott kedvessel a kapcsolatépítés szempontjából is fontosak lehettek ezek a történetek.

De ma? Amikor House egy epizódjában több gonoszságot láthatunk, mint amire Kovács tizedes valaha képes lett volna a 3 hónap után, hétvégére megvont kimenője miatt? Amikor a zombi sereg szétesettsége - az erre egyébként különösen hajlamos és alkalmas - magyar hadsereg állapotával vetekszik? Amikor a híradóban Kalasnyikovval bűvészkedő 7 éves gyerekeket láthatunk skalpokkal az övükön?

És nem tör elő a szomorúság ezekből az emberekből, hogy 5-10-20 éve nem találtak olyan dolgot az életükben, mint ez a kötelező rabszolgaság, amin ennyit tudnak sztorizni?

2 komment

Címkék: kultúra abszurd időutazás

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr86540486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.06.26. 16:13:33

Látom, nem voltál katona.

escaper · http://elinnen.blog.hu 2008.06.26. 16:27:45

De :) Csak előtte és azóta is minden nap úgy fekszem le, hogy fontos és érdekes nap volt.
Ha nem olyan, akkor nem megyek még aludni :)

Carpe diem!
süti beállítások módosítása