Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

Megdöglesz magyar - 1: Héják és galambok

2008.04.02. 09:37 escaper

(Nem érdekel a politika!)

Valószínüleg mindenki ismeri a héja-galamb szimulációt, amiben agresszív (héja) és békés (galamb) egyedek élnek. Ehhez hasonló populációs modell a róka-nyúl világ. Részletekbe nem akarok belemenni.

A jelenlegi maoi állapotokról szóló beszélgetésekben sokszor ezzel a érvelnek barátaim vagy reagálnak a blogomra. Mindenki látja, hogy jelenleg az emberek egymás közti viszonyában, a hivatali ügyintézésben, az állam és polgárai közti kapcsolatban, a civil szervezetek működésében, a közintézmények viselkedésében,  az adózásban, szinte tetszőleges szolgáltatásban, az üzleti megállapodásokban, a közlekedésben a héja viselkedés a jellemző.
Az előzékenység, udvariasság, jól végzett munka, a minőségre törekvés, a barátságosság, a szabályok betartása mind a galamb gyengeség jeleként jelenik meg, ezt a héják azonnal ki is használják. Még a legelképesztőbb hazugság, unfair magatartás, erőszak, bújkálás, hamisítás, őszintétlenség is elfogadott a társadalom bármely szintjén. A mindennapokat megmérgező héja magatartás pedig egyre inkább jellemzővé válik, hiszen a galambok vagy rövid időn belül elvéreznek, vagy felveszik az erőszakosabb magatartást, lemondva az erkölcsi érzékenységről a túlélésért.
Itt mellékszálként megemlítem, hogy az erkölcstől való eltávoládás hosszú távon szinte általánosan egyirányú út, ezt bizonyítják a bűnözői rehabilitációs programok, vagy a harctéri tapasztalatokkal rendelkező katonák szociális és mentális zavarai. Ezért is veszélyes, ha a társadalmi szinten jelenik meg az értékválság.

Kimondva vagy kimondatlanul az értelmes emberek mind a fent említett modellekre hivatkoznak, mégha nem is hallottak róla. Sok megfogalmazása van:
    "Ha mindenki elmenekül innen, soha semmi sem fog megváltozni."
    "Én még bízom ebben az országban, hogy jó irányba fordulnak a dolgok."
    "Én teszek lokálisan, csak-csak megváltoznak lassan a viszonyok."
    "Én boldogan élek, a világ meg csak működjön."

Két rossz hírem van. A kisebbik rossz, hogy a szimulációk generációkról beszélnek a változásokkal és kiegyenlítődésekkel kapcsolatban. A jelenlegi viszonyok bizonyosan nem fognak megváltozni ebben az életedben! Aki héjaként szocializálódott, annak hiába mutatsz jó példát, mert mindaddig előnye származik (amíg talál galambokat), ki is fogja használni. Ebben az állam vagy az erkölcs foghatná csak vissza. Erre a beavatkozásra még jeleket sem látok. Mégha lenne is, az is minimum évtizedekbe kerül - amit én a saját életemből nem fogok megfizetni.

És hát itt van a másik rossz hír. A fenti modellek maguk is egy modell-evolúciós tér elemei, létrehozásukkor a stabil és működőképes állapotokat keresték.
Hogy érthető legyen: azok a modellek nem is kerültek a vizsgálatok előterébe, amiben extrém esetek fordultak elő. A teljes kihalás stabil, de nem dinamikus állapot - ezért csak a lábjegyzetben olvasható, hogy azokban az esetekben, ahol a héják behozhatatlan előnyöket is képesek szerezni vagy a rókák szaporodásukban nem idomulnak a csökkenő nyúl populációhoz, a populáció drasztikusan csökken, akár a kihalásig.

Tehát kedves maoi barátom, vagy változnak a szabályok és néhány generáció múlva még lakható ország lesz ez a terület, vagy a jelenlegi pokol a dinók után küldi a teljes maoi lakosságot és kultúrát.

5 komment

Címkék: közlekedés kultúra erkölcs

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr58407642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.04.02. 15:23:22

Teljesen kizártnak tartod, hogy a modell úgymond működjék, és beálljon egy olyan egyensúly, amelyekben legalább egy galamb lesz?

escaper · http://elinnen.blog.hu 2008.04.02. 17:17:31

Úgy érted, hogy aki marad mind legyen héja és az egyetlen Ferences szerzetes galambon élősködik?
Én nem szeretnék héja lenni. Fárasztó és gonosz. Emellett a héják nem is nagyon érik meg a nyugdíjkorhatárt, elhaláloznak a versenyben, infarktust kapnak, csökken a szaporodási kedvük, rosszul alszanak, nem fogyasztanak valódi kultúrát, nem környezet tudatosak.
Az én szemszögemből ez egy halott, véglény világ, mégha életjeleket ad is. :)

--tionion-- 2008.04.07. 17:23:36

escaper, teljesen egyetértek
lazán kapcsolódik talán ide, Gandhi mondta azt: "Magad legyél a változás, amit a világban látni akarsz."

escaper · http://elinnen.blog.hu 2008.04.08. 00:49:36

tionion: Én változom, olyan helyre költözöm, ahol galambok élnek :)

hkori 2008.04.15. 07:28:44

A tudatos társadalmi iritációt kell megszüntetni amit a politika és a kereskedelmi média gerjeszt. Pozitiv emberi mintákat kellene sugallni úgy mint házasság, gyerekvállalás, munka, együttműködés stb.
süti beállítások módosítása