Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

Az ígéret földje

2008.06.27. 11:15 escaper

Gyakran írom ki a blogomba: Nem érdekel a politika!

Ezt most is kéretik szem előtt tartani! Tehát a bejegyzés nem a konkrét esetről szól, hanem hogy miért is nem érdekel engem a politika.

A politika alapvetően egy eszköz, hogy a társadalmi érdekek érvényesíthetővé váljanak. Van elmélete és persze ettől eltérő gyakorlata. A demokratikus politizálás elve, hogy pártok és képviselőik versengenek azon, hogy egy társadalmi csoport érdekeit képviselhessék. Akikért a versengés folyik területileg, gazdaságilag, ideológiailag, kulturálisan meghatározható részei a teljes társadalomnak.

A képen a politikus archetípusa: határozott célok, barátságos, kedves, humanista, nyílt személyiség. Kiegyensúlyozott, objektív látásmód, önkritikus- mások véleményére nyitott hozzáállás. Önfeláldozó, lemondásokra hajlamos attitűd. Kompromisszum kereső, békés megoldásokra törekvő. (Még mielőtt: ironikus, ironikus!)

Ha nem sikerül elegendő támogatást szerezni, akkor az érdekképviseletet ellátni kívánó párt valódi- vagy PR eszközeit átalakítja. Ha pedig sikerül, akkor a terveit a rendelkezésére bocsátott lehetőségek kihasználásával véghezviszi. Ha nem ezt teszi, akkor eljátsza a bizalmat, amit a választói megtorolhatnak a szavazataik megvonásával.

Mo-n minden oldal sokat ígért és kevesett tett. Nagyhangú, ittas kamaszok óbégatásával vagy negédes ígérgetéssel csábítják négyévente oltár elé az országot, majd utána azonnal a családi kassza kifosztásával, a családi vagyon haverok közti szétosztásával, a problémák szőnyeg alá söprésével, a kritikákra nagyképű megalázó válaszadással találkozunk.

Volt itt már mindenki az elmúlt 20 évben. Az öreg, impotens belügyminiszter, aki ökölbeszorított kézzel álmodozott a férfias rendőrökről; glóriás vörös róka; folytonosan törvényi kiskapukra focizó jogász; utazni vágyó, még muskátlit sem ellátni képes földügyér, exponenciális gyorsasággal osztódó pártjai élén; tesze-tosza beszédhibás; és csak beszélni képes cséplő-hadaró kocogó.  Nagyon keveseket büntettek meg a választóik. Mondhatjuk, hogy inkább kigolyózták egymást.

Viszont a munka - amire szerződtettük őket - soha nem lett elvégezve. Mindig akadt külső, belső akadály, ami miatt sajnos a terveket nem sikerült megoldani. Pedig igyekeztek. Ezért csak a pozícióvédelemre és a saját és haveri kör részleges kielégítésére marad energiájuk. Mert mit is lehet kezdeni olyan ígéretekkel, hogy "GDP arányos növekedés"? Vagy "leszorítjuk az inflációt"? Ezek a saját szakmájuk hívószavai. Engem az érdekel, hogy kínai vízumot könnyebb kapni, mint hogy egy külföldi munkatársam hivatalosan is dolgozhasson, hogy itt adózhasson. Az autójának áthozatalával pedig sikerült az EUban bürokratikus rendszerekhez szokott és azt nyugodtan tűrő emberből is ideges maoit nevelni.

Ezért tetszett az utolsó választásokon egy plakát.

Adva van egy számomra ismeretlen ember. Nem ígér nagyot. Sőt mondhatjuk, hogy nevetségesen alacsonyra teszi a mércét - de legalább számonkérhető. A Moszkva tér rendbehozása látható, nem túl nagy falat. Ha itt tud teljesíteni, talán magasabb pozícióra is alkalmas lehet. Persze, ettől még nem szavaztam rá, mert senkire sem szavazok. Majd elmegyek megerősíteni valakiket, ha látom hogy tettek valamit.

Igaz, hogy az ígéret tartalma olyan, mintha valaki a süllyedő Titanicon azzal kampányolna a másodfűtői állásért, hogy mellesleg átfesti az ebédlőt.

És mit ad a választás? Ez az ember bejutott a Parlamentbe. Sőt gazdasági miniszter is lett belőle. Annyi dolga lett, hogy ezzel a piszlicsáré üggyel nem is tudott foglalkozni. Ja, persze, mert nem maradthatott ott sokáig.

Egy ilyen átépítés Mon minimum 2-3 év. Ezek szerint a terveknek meg kellene lenniük. A kivitelezői pályázatokat már el kellett volna bírálni. Lakossági fórumokat kellett volna tartani, hogy az egyik legnagyobb tömegközlekedési csomópontot mindenki kedve szerint használhassa. Ezek nem történtek meg. Lettek szép képek. Ennyi.

 

Kicsit ígért és azt sem volt képes megoldani. A nagyot hazudó törpék országából vezetett út lejjebb is: a törpét ígérő amőbák. Innen már nyitott az út, hogy Mo a nanotechnológia fellegvára legyen, politikusaink nagysága gyorsuló mértékben csökken.

Ajánlott irodalom: A Moszkva tér története

5 komment

Címkék: budapest politika közlekedés erkölcs abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr80541759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.06.27. 12:01:48

Sajnos, Kóka János esetében ez a legeslegkisebb gond, hogy nem tette rendbe a Moszkva teret.

escaper · http://elinnen.blog.hu 2008.06.27. 13:30:59

Nem is érdekel Kóka János. :)Ő csak egy a sok közül.
Viszont sikerült olyan alacsonyra tenni a lécet, hogy botlás közben is át kellett volna ezen esnie.
Nehezen lehet bármire is fogni ezt az elmaradt munkát.
Ha ezt sem képes, akkor mit? Megöntözi a parlamenti virágoságyást? :)

BFITChris 2008.07.07. 04:16:25

mar nem azert, tok egyetertek a leirtakkal, de koka ezzel a plakkattal az elso keruleti polgarmestersegert harcolt, ami ugye az orszaggyulesi valasztasok utan volt, es vegul nem o lett a polgarmester... de ettol fuggetlenul tenyerbemaszo alak.

Liberté__73 2008.07.15. 10:27:29

"Majd elmegyek megerősíteni valakiket, ha látom hogy tettek valamit. " -- hát ha mindenki így gondolkozik, akkor konzerválódik a jelenlegi felállás, esélye sem lesz új erőnek megerősödni.

escaper · http://elinnen.blog.hu 2008.07.15. 16:32:49

Én csak átutazó vagyok itt. :) Nem keserítem mások életét rossz szavazattal. Ráadásul mi alapján ítáljem meg pozitívan bármelyik általam ismert erőt?
Az ígéreteik alapján? Mindegyik kimondta már, hogy a választási ígéret az irodalmi tevékenység. Vagyis nem lehet nekik hinni.

A múltbeli teljesítményüket nézzem? Az alapján is már mindegyik eljátszotta az esélyét.

Szerinted mi alapján lehet dönteni?
süti beállítások módosítása