Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

Miért tölt le a maoi? 4. - Kisstílű, két essel

2008.05.19. 23:21 escaper

Nem nézek tévét, csak célzottan.

Erre szerencsére vannak megoldások, hogy az értéktelen műsorok ne is jelenjenek meg a monitoron sem, nemhogy az időmet pazaroljam rájuk.

Mint a mellékelt ábrán látszik a hétfői napon a szűrők megóvtak szinte a teljes napi kertévé szeméttől.


Az egyetlen program, ami rendszeresen érdekel, a Dumaszínház RTL Klubos mutációja: a Showder Klub. Élőben is nagy rajongója vagyok a srácoknak, és örömömre igazi sztárokká válhatnának ebben a sekélyes média celeb pocsolyában.

Viszont attól, hogy csak ilyen kevés tv előtti elfoglaltságom lehetne, még nem körömrágva ülök a doboz előtt, hogy végre  bekapcsolhassam. Ehelyett elfelejtettem megnézni, sőt 24 órán belül vissztekerni és rögzíteni is az említett műsort.
Nagy bánatomra lemaradtam néhány adásról.

Dehát mivel tv és internet is folydogál a falakban, ezért felszökdeltem a Youtubera és lássatok csodát az összes műsort felrakták jószándékú emberek. Összeállítottam egy lejátszási listát, hogy másnap este megnézzem a kimaradt darabokat. És másnap a lista fele nem létező linkekre mutatott!
Az RTL klub levettette a megosztó oldalról a Showder Klub adásainak egy részét! Szerencsére azóta fel-feltöltik szorgos kezek, de az RTL sem rest. Pl. valami okból kifolyólag a május 5-ei műsorból bizonyos részeket rendszeresen eltüntetnek.
Máskor hol Kiss Ádám (két s-sel :) ), hol KAP, hol Hadházy tűnik el illetve fel, ahogy az RTLes kapkodó épp kimegy pisálni vagy kávézni pár napig.

Ezeknek az adásoknak nincs ismétlésük, és az adó honlapján sem tekinthetőek meg. Ahelyett hogy az RTL örülne, hogy nem neki kell feltöltenie ezeket, még tesz is ellene, hogy nehogy megnézhessék a saját gyártású, költséges műsorait.
Ha okosabbak lennének, akkor reklámostúl szuper minőségben dobnák fel és villoghatnának, hogy értik merre is megy a világ. Ehelyett ugyanannyi idővel és költséggel, egy embert foglalkoztatva tüntetik el a nyomaikat.
Miért is? Majd 2 év múlva kiadják DVDn a lejárt poénokat? Vagy csak egy újabb dinoszaurusz halódó vergődését láthatjuk?

Nem vagyok torrent párti és utálom, hogy abba az irányba terelnek. De nincs más választás, kedves RTL Klub. Veletek vagy nélkületek, de az adás megnézhető. Hacsak nem kértek kölcsön egy mágust a másik várból, aki majd törli a világon az összes másolatot. Jól.

62 komment

Címkék: tv internet letöltés youtube

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr3477793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.05.20. 04:50:48

okos. a műsor gyártója és a youtube közötti megegyzezés/szerződés és ennyi. onnan kezdve az rtlklub logó + a megfelelő index kombinációs videók lekerülnek. nem rtles ember ül és törölget :)
ha a jogsértő videót bejelented és bizonyítod, hogy tied minden akkor törlik.

thetriggerhappy 2008.05.20. 06:12:52

komolyan olyan nehez egy felnott, blogot irni kepes embernek megertenie, hogy letezik olyan, hogy szerzoi jog? komolyan nehez azt megerteni, hogy egy vallalkozas celja a profit szerzes?
nem gaz, hogy a youtube-on keresel tv musorokat, de ha nem talalod oket, mert a jogosult leszedette, akkor legalabb ne hisztiz! vagy a vw-tol nem ciki, hogy nem ad ingeyn feltengelyt a lerobbant bogaradhoz, hanem van meg pofaja penzt kerni erte?

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.20. 06:44:20

Ezt én sem értem... mijafaszé' kell ezen háborogni? A youtube teli van jogsértő tartalmakkal. Ha kiszúrják és leszedik, az teljesen normális. Szerintem.
Én sem örülök, amikor a saját képeimmel találkozom vadidegen oldalakon. Gondolom, te lelkesen tapsikolnál, ha a milliókért legyártott produkciódat a youtube-on látnád viszont. Ehhhh... Magyarország 2008...

bela 2008.05.20. 06:44:38

Én most levédem a 3 -as számot ha valaki ezekután is meri használni fizessen darabonként egy ezrest.

Big-B 2008.05.20. 06:55:07

Tegye ki az rtlklub saját honlapjára a videókat, vagy ismételje meg az adást. De ha nem, hát megnézem a youtube-on.

samspade · http://maizene.freeblog.hu 2008.05.20. 07:01:27

Nem is az a gond, hogy leszedik, hanem hogy ha elszalasztottad a tévében, akkor sehol máshol nem lehet megnézni. Ha legalább olyan videoarchívuma lenne az RTL-nek mint a TV2-nek, vagy akár az MTV-nek, a kutya nem szólna egy szót sem.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.20. 07:11:48

Emberek! Áruljátok már el, mi olyan fontos van annak a mocskosszájú tirpáknak a műsorában, aminek elszalasztásába belepusztulnátok! Röhej, hogy egy-egy kihagyott sorozatrészért egyesek akár lopni (netán rabolni) is képesek...

Whiskey's 2008.05.20. 07:15:31

Nem az én szakmám, szóval megköszönném, ha valaki elmagyarázná, hogy miért jó nekik az, ha meg lehet nézni ingyen azt a műsörukat, amit valószínűleg többet már nem fognak leadni, ergo több lóvé már nem jön ki belőle. Ugyanakkor reklámnak teljesen jó: a Showder Klubbot pl. megnézem élőben, mert szeretem ezt a műfajt. És tudjátok, mikor szerettem meg? Amikor megnéztem youtube-on a régi, Fábry-s stand up comedyket...

Arra is gondoltam, hogy nem ők akarják leszedetni, hanem a Dumaszínház, mondván, ha Kiss Ádámot akarsz nézni, menj be hozzájuk és vegyél jegyet... így már logikusabb lenne.

bélabá 2008.05.20. 07:27:20

"egyesek akár lopni (netán rabolni) is képesek"

Manyizga (törölt) 2008.05.20. 07:38:09

Az Retek Klub lépése jogszerű. Az, hogy értelmetlen, az csak azt jelzi, hogy totál nincsenek tisztában az internet valódi természetével és lehetőségeivel.

Azt sosem értettem, hogy rádióból, tévéből rögzíthetem az adást, meg kölcsön is adhatom. Akár.
DE ha a gonosz internetről töltöm le - valaki más által rögzítettet - akkor magam is gonosz vagyok. LOL.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.20. 07:40:59

nem akkora sztárok ezek a srácok, hogy ne jönne jól nekik egy kis youtube-os ingyenreklám...

Luxon 2008.05.20. 08:05:27

Hétfő elég melós nap, hétfő este 22:00 órakkor én már ágyikóban vagyok laptoppal a közelemben, ilyenkor egy péhá érték a reteklubon/teve2őn és tévé off.

((irónia ON))
Mennyivel szarabb és elavultabb lenne a youtubon egy célzott reklám, rám szabva, még meg is nézném. Meg a sóderklubbot is. Förtelmes! Juj! Tulajdonos is örülhetne a pénzének, én is örülnék hogy nem maradtam le róla, a hirdető is örülne mert célzott hírdetést adhat le nekem.

Na ez a magyarország 2008, (nem láttad? pofád befogod!);

Az egyszeri jó munkás ember megpróbálja megnézni és ha nem sikerül, próbálkozik. Ezt ki nem használni üzletileg, nagyon lúzer hozzáálás.

Badu 2008.05.20. 08:06:46

a nap húszpontos képe Ugye tudod, hogy mellélőttél? Itt nem a Fábryról van szó, hanem nagyon tehetséges fiatalokról, akiket eddig csak egy Dumaszínház nevű helyen lehetett látni és végre megismerheti őket az ország. Nekem is hiányozna, ha nem nézhetnék meg egy adást, mert ez az egyetlen normális műsora az RTL-nek!

Luxon 2008.05.20. 08:08:45

Lásd ABC honlap, lost előzetesek, nyomják és bereknak elé hirdetéseket, de lúzer ez a ájbící.

(Onlány játékok elé beszúrt hirdetésekről nem is beszélve)

Hatalmas üzlet, ... én szótam...

Nádasi Balázs 2008.05.20. 08:11:44

"A nap húszpontos képe" azt hiszem, gondolkodás nélkül írta ki magából Fábry Sándor-ellenes, joggel érthető érzelmeit, de az az ostobaság határát súrolja, hogy a Showder Klubnak nevezett műsorban is Fábryt látja látatlanul.

A blog szerzőjével értek egyet. Ha az rtl-nek nincs videóarchívuma, akkor mit akar? Példa a South Park: az összes létező rész elérhető honlapon, igaz, hogy van az adásokban 2-3 reklám, nade ez az ára annak, hogy minden rész megnézhető akármikor, jó minőségben és legálisan. A cikk szerzője a hozzászólókkal szemben ezt hiányolta.

Manyizgánál meg ott a pont. RTL-esek hülyék -- általában a magyar tévések hülyék, ha nem fogják fel, hogy a televízió haldoklik, sőt halott --, ráadásul tényleg értelmetlen dolog, hogy tévéről videóra venni (nem publikus vetítésre) okés, de internetre küldeni már nem...

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2008.05.20. 08:11:49

Persze, hogy jogszerűen cselekszik az RTL, nem is ez volt a kérdés.
A kérdés inkább az, hogy a jogszerűség ellenére nem csinál-e hülyeséget?
Szerintem igen, pontosan azért, mert nem nézhető máshol ugyanez a tartalom, éppen ezért nem a saját üzletétől veszi el a youtube a nézőket.
Ha lenne saját videóarchívumuk tényleg értelmes lépés lenne, a törlés, nem csak jogszerű. Így csak azt érik el, hogy azk, akik esetleg nem is merik a műsort, és youtube-on nézve kedvet kapnának,elvesszenek nekik, mint potenciális néző.
Egyébkén láttátok a tegnapi műsort? Hogy tetszett a Hasjós?
Szerintem:
probadolog.blog.hu/2008/05/19/hajos_andras_showder_klub

gabcigirl 2008.05.20. 08:13:07

Én sem értem, mi a baja a Retekklubnak a YouTube-os videókkal. Szerintem a feltöltött cuccok semmit sem rontanak az üzleti esélyeken. Így is, úgy is megnézik majd a műsort, mivel a rakás XR Győzikesó és egyéb népbutító fertelmek mellett szinte ez az egyetlen nézhető műsoruk-már abból, ami az értelmesebb nézőket is komolyabban érdekelheti :))))

groovejet 2008.05.20. 08:30:10

Pötyös! Töltsd le, vagy hallgasd a kabaréklubot szombatonként a kossuthon és hétfő estére már ismerni fogod a poénokat...

Atari 2008.05.20. 08:31:42

Há' mán mér' kellene kiszolgálni az értelmesebb nézőket?
Ők nem célcsoport!

Manyizga (törölt) 2008.05.20. 08:37:53

Reklámokról jut eszembe: azon meg kifejezetten felidegesítem magam, amikor nagy néha tévét nézek, és elhomályosítanak mindent a riportalanyon és környékén, hogy ne lehessen véletlenül se elolvasni, milyen pólóban/nadrágban van az illető. Ha a versenyző overallja tele van reklámokkal, akkor azt is ki fogják takarni? Csak egy arcot fogunk látni? És mi van, ha rá van tetoválva egy cégnév? Marad a szeme? :)))
Ehh...

reklámhelye 2008.05.20. 08:41:23

Az összes magyar torrent site-on az adás után pár órával már tölthetőek az epizódok. Nem csak ebből, de a jobb sorozatokból is :)

jah: ezeket az RTL-es L-user nem nagyon fogja tudni töröltetni.
De azt még talán elérhetik a faszkodásaikkal, hogy fogjuk és a meghívós, privát torrensite-ról szépen felpakoljuk mininovára,TPB-re osztjónapot.

Oszt nesze neked hülye RLT. Bezzeg ez a hülye MTV,TV2,HírTV,ATV felpakolja egyes műsorait a saját oldalaira...

Sőt! Az igazán sikertelen csatornák még online adásra is kényszerülnek ...

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2008.05.20. 08:50:24

Vicces, ha valaki az interneten azért háborodik fel, mert a közzé tett anyagait aztán máshol is felfedezi. Hát, ez már csak egy ilyen kegyetlen, de ettől még nagyon komoly, sokszorosan díjazott fotósok is feltesznek például képeket. Olyan méretben, hogy nyomtatni nem lehet, és ha más esetleg átveszi egy hobbioldalra, hát nagy veszteséget talán nem okoz...

Egyébként az is vicc, hogy néhányan azért tesznek meg mindent, hogy soha semmi anyagukat ne reprodukálják, de időnként meg éppen ellenkezőleg, mindent teleszemetelnek, hogy az ő tartalmaikat (gerillamarketing, vagy maga a weboldaluk) minél több helyről lehessen elérni. Hát szerintem nem ártana, ha nem kezelnék külön a kettőt.

Szeretnék már végre látni egy-két dollármilliomost, aki úgy gazdagodott meg, hogy tévéről felvett műsorrészleteket meg klipeket tett fel a YouTube-ra... Apropó, YouTube: a BBC-nek van saját csatornája. Csak nem frissebb felfogású ez a tévédinoszaurusz, mint a pörgős kereskedelmi csatornáink?...

Fábry Sándor 2008.05.20. 09:00:38

triggerhappy!

a vw-s példánál maradva, a Retekklub nem a féltengelyért kér pénzt, hanem, hogy megnézed melletted elsuhanni a Bogarat.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.20. 09:07:41

Balázska! Általánosságban elmondhatom, hogy undorodom a ker.tévék szennyműsoraitól, nem szoktam nézni őket. Igazad van, fogalmam sincs, mi a bánatos lófütty az említett kulturális ürülék. Ettől még a tény tény marad: szerzői jog létezik, aki ezt felrúgja, az lop. Pont.
És fenntartom továbbra is, hogy nem normális, aki egy szaros műsor kedvéért képes bármi mást félretolni, netán bűncselekményt elkövetni.

molnibalage 2008.05.20. 09:10:46

Ez miért jogszerű? Árulja már el nekem valaki! Felvenni felveheti aki csak akarja. Akkor miért bűn feltenni valahova???

qzqz 2008.05.20. 09:14:09

Ha könnyedén megnézhetem a neten is, akkor nem várom a tévé előtt, és nem látom a reklámokat. Csökken a tévés nézőszám, csökken a tévében megjelenő reklámok értéke. Érthető az Rtl Klub cselekedete.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.20. 09:14:32

ElChe: szerintem az a "vicces", hogy sok hozzád hasonlóan gondolkodó élőlény nem törődik joggak, törvényekkel.

Mit szólnál, ha a barátnődet - már ha van neked olyanod - az utcán valaki megdugná és arra hivatkozna, hogy minek megy az utcára, ha nem akarja, hogy megb*****k...

Ugyanis az érvelésed kb. ez a kategória.
Én (meg még sok más ember is) kirakom a képeimet a saját oldalamra, hogy aki akarja, meg tudja nézni. Pont. Nem azért teszem oda, hogy utána más a saját lapjára pakolássza. És qrvára nem érdekel, hogy aki felhasználta, az milyen céllal tette. Ugyanez igaz a retekklub műsoraira is. Ők sem azért mutatják meg őket, hogy utána bárki szabadon terjessze. (szerintem az ilyen műsorok terjesztését egyébként is büntetni kéne, olyan súlyosan károsítják a nézők agyát - már amelyiknek még van :D )

SumQuiSum 2008.05.20. 09:23:00

thetrigger: "agy a vw-tol nem ciki, hogy nem ad ingeyn feltengelyt a lerobbant bogaradhoz, hanem van meg pofaja penzt kerni erte?"

Itt arról van szó, hogy a vw már nem gyárt féltengelyt, meg használtan se kapsz, meg tényleg sehonnan, viszont a régi alapján le tudsz gyártatni szakival egy ugyanolyat. Ezt megneszeli a vw és lubrikációmentes anális örömökben részesít, mert megsértetted a jogait.
Ok, hogy szerzői jogok és társai, de ha visszaélnek vele, ne picsuljanak, ha megsértem...

wynarsky1 2008.05.20. 09:28:22

Egyet kell értenem a blog szerzőjével. Ezek az adások nem ELŐRE kerülnek fel, hanem utólag.Amikor az RTL már nem adja őket és igen, nem is elérhetők sehol.Különben Magyarországnak úgy általában kevés fogalma van arról, merre is megy a világ. Szerintem ide is az RTL alkalamzottai kommenteltek:)
Aki k**a sokat dolgozik, az nem biztos ám, hogy ki akarja várni a hótthülye Barátok köztet, meg a Győzikét, mert addigra elalszik, adás végére meg pláne.És ugye ezen műsorok nézőközönsége nem passzol össze, vagyis nem teljesen fedi egymást. Úgyhogy igen, vannak olyan szemetek, akik felpakolják. ODA. A blogíró nagyon helyesen észrvételezte, hogy ebben az a kreténség, hogy az RTLnél nincs 1db ember, aki felfedezné, ebben micsoda üzleti lehetőségek rejlenek.
Mert hülyék vannak ott.Csak ez a baj.Mint a Sláger Rádió.
Heal Edina 2007. januárjában ilyet szólt a Kreatívban:
"A Sláger Rádió jelenleg a csúcson van. Őrültség lenne változtatásokat eszközölni, így szeretnek minket a hallgatók....stbstbstb..."
A topmanager okostojás picsa...
Erre jött a Petőfi, mindenki odavan tőle (pedig nem annyira nagy szám) főleg a célcsoport egy jelentős része. Miért? Mert elkezdtek valami MÁST játszani.Semmi nagy dolog, csak nem ugyanaz az ötszáz zene ment, mint amit eddig lehetett hallani.Csakéskizárólag.
Mit csináltak erre a nagyrádiók???Nem változtatunk, nemám, dehogyis. Úgy jó az ahogy van. Hanem rohanunk a bírósághoz(ORTT) hogy a csúnya Petőfi nem is közszolgálati(ahogy vesszük, először definiálni kellene a közszolgálati szót..)
Heal Edinának eszébe sem jutott, hogy amit csinálnak az egyszerűen SZAR, csak mivel nincs más, a zemberek kénytelenek ezt hallgatni.De amikor kiderül, hogy nem sok ésszel is lehet jobbat csinálni, azt már nem. Jöjjön a bíróság.
Na, valami ilyesmit csinált az RTL is. Monopolhelyzet?van.Értelmes műsor ezen kívül?(ízlések és pofonok ugyan, de nem sok)
Nézhető időben van?nem nagyon. ALternatíva?nincs mert levesszük köcsög !!!!

Menyus 2008.05.20. 09:28:43

qzqzval kell egyetértenem. Nem az fáj az RTL-nek, hogy a 350 évvel ezelőtti adást megnézed újra és újra, hanem az, hogy mivel tudod hogy felkerül a netre meg sem nézed a TV-ben. Ahogy a blog írója is teszi. Így viszont nézettséget veszít, pont a célközönségből, tehát a feltöltött video veszteséget okoz.
Na szerintem ezért jogos részükről, hogy töröltetik, bár velem is kicsesznek, mert én is ott néztem..... :)

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2008.05.20. 09:30:02

húszpontos, nyugodtan égesd még magad ilyen megdugós hasonlatokkal.:)

Nem azt mondom, hogy rohadt jó dolog szétlopni mindenki anyagait, de kedves internetező barátom, az bezzeg nyilván korántsem zavar annyira, ha jó sokan linkelnek az oldaladra és így jó sokan látják a fotódat? Én roppantul unom a szerzői joggal való fenyegetőzést olyan emberektől, akik különösebben semmi nagy dolgot tesznek, az internet információdömpingjében fel sem tűnő cuccaik védelmében mindent betiltanának. Leginkább az internetet. Mutasd meg nekem azt az oldalt, ami annyiból áll, hogy kizárólag a te képeidet átvéve, és saját név alatt publikálva hihetetlen nagy forgalmat generál, és "rontja a bizniszedet". Ha hiszed, ha nem, elég sok anyagom megjelent már az interneten, és rengeteget át is vettek. Ha a végére odabiggyesztettek egy hivatkozást, én ezt már teljesen korrektnek tartottam. Vannak saját készítésű filmjeim a YouTube-on, ott a végükön a nevem, meg a felhasznált zene (CC) szerzőjének a neve. Az illeszti be valahova, aki akarja. Én is hozzáteszem a magam szeletét az internet vélhetően értelmes tartalmaihoz. És barátnőmet (aki van, és mellesleg ügyvéd), nem biztatom arra, hogy pereljen bárkit, mert esetleg hivatkozás nélkül vett át valamit. Jelentéktelen. Sokkal fontosabb az, hogy a saját magam által gondozott helyeken, a saját nevem alatt ott van, amit én fontosnak tartok.

Tudod, ha felteszek valahova egy József Attila-verset, attól még nem én leszek nagy költő... Ha te ennyire nagy ember vagy, akkor meg miért nem perelsz??? Zúzd le a sok szemét jogsértőt és gazdagodj meg az általuk fizetett kártérítéseken. Még hálás is lehetnél nekik végül.:)

naplopo 2008.05.20. 09:31:40

Régebben valahol azt olvastam, hogy az RTL saját videótárat akar majd üzemeltetni és ezért törölteti a Youtube os videókat. Persze egyrészt azóta sincs (na ez a sebesség nem meglepő), másrészt lehet csak pletyka volt.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.05.20. 09:39:57

Menyus: ez az elavult üzleti modell okozza a lemezipar haldoklását is

Master 2008.05.20. 09:41:16

én a borda.ca-ról szedem le a cuccokat,
erre is csak véletlenül bukkantam..

bela 2008.05.20. 09:42:01

Mér a retek klubbé. A neten valaki ir egy poént előadó átalakitja összefüzi, előadja. A tv-ben. Akko most kié aki kitalálta a humort, aki feltöltötte, aki megtalálta aki átszerkesztette, előadta. Vagy a TV-é ahol leadták? Vagy előfizetsz a tv-re akkor csak nézheted ha a szomszéd átjön büncselekményt követsz el. Ha másnap elmeséled a haveroknak akkor mész a börtönbe. Most akkor mi van?

Vajk 2008.05.20. 09:43:40

Vegyunk eszre ket dolgot:

1. a szerzoi jog ugy ahogy azt ma ismerjuk totalisan elavult.

2. a showder klubbot le lehet tolteni torrenttel. miert?
- mert vannak fanok, akik megosztjak
- mert letezik technologia, amivel elerhetove tudjak tenni

Es ezek egyik ellen sem tud tenni sem az RTLKlub, sem a birosag se senki. A fanokat nem lehet atnevelni, es a technologiat sem lehet bezuzni.

Viszont ha a user rajon hogy le lehet tolteni, akkor a tv-t be sem fogja kapcsolni. Nekem pl nincs tv-m 10 eve, es nem is hianyzik...

vajk

Karlitosz 2008.05.20. 09:45:19

szánalmas ez a vita. biztos valamelyik seggfej rtlklubos makkmarcinak egy nappal később lett yachtja mint a tv2-es haverjának. leszarom a profitját a sok pénzéhes köcsögnek. ami kell azt letöltöm/elveszem ingyen, rajtam nem fognak élősködni. nem olyan sok a fizetésem hogy ne tudjam elkölteni más, hasznosabb, fontosabb dologra. és ez így lesz amíg világ a világ. éljen a torrent.

Menyus 2008.05.20. 09:47:03

A Hannibal Lektűr-attitűd : Ezzel is egyet értek. Nem is azt mondtam, hogy helyesnek tartom az RTL húzását, hanem csak azt, hogy megértem mi vezérli őket.

ElChe 2008.05.20. 09:51:57

Menyus: és visszafele nem működhet? Elvből nem nézel RTL-t, de egy elcsípett YouTube-os videó láttán azt mondod, legközelebb bekapcsolod a tévét, mert nem utólag akarod látni, gyengus minőségben?

Hurkabácsi 2008.05.20. 09:54:13

Nálunk a kóterba nincs kábelTV (már 1 éve ígérik, hogy jövő hónaptól lesz), Így mi csak a YouTube-on tudjuk megnézni, vagy letöltjük egy torrentoldalról. Ez van.

szlejer_ 2008.05.20. 09:58:39

Hagyjátok "a nap húszpontos képét", szegény srác beteg. Ismerem régen, tehetségtelen fotós és tehetségtelen megmondóember. Mindig van amin felháborodik és az arca akkora, hogy otthon csak oldalazva fér be az ajtón.

Mér ne mehetne a műsor a youtube-ra? Örülne az rtlklub az ingyenreklámnak!

rajongó 2008.05.20. 10:14:49

Akit érdekel a dolog, az nemsokára dvd minőségben nézheti, mert most digitalizáljuk az archívumot. Kb a harmadával vagyunk készen. Még két-három hét és torrenten feltűnik. ;)

escaper · http://elinnen.blog.hu 2008.05.20. 10:22:23

Nem akarok az RTL zsebeből lopni, le is írtam: rakják fel a saját oldalukra, akár reklámostul.
Ott legalább még mérhető is lenne hányan nézik meg. Vagy ismételjék meg.

Aki lopással gyanúsít el sem olvasta, amit írtam. Jogkövetőként hajlandó vagyok elfogadni a feltételeket, hogy meg nézzek egy műsort: nekik pénzbe kerül a gyártása és a sugárzása, én meg eltűröm a reklámblokkot, amiből a bevételük származik.
De nem hagynak fogyasztani! A fizetett embereikkel ahelyett, hogy segítenénének, átlökdösnek az illegális oldalra!

PS. Különben nemhogy a letöltés, de a feltöltés sem illegális mon! Csak ha üzleti haszna van a feltöltőnek belőle - ez az eset meg nem áll.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.20. 10:25:40

szlejerke! Neked azé' van bőr a képeden, kis szőrös... te lopod a képeimet (axelero-nál valahol nyoma is van, ha nem törölték a levelezésünket) és még itt hörögsz :-DDDD

escaper: akárhogy szépíted a dolgokat, a jogtulajdonos engedélye nélkül felrakni anyagot, az biza lopás.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.20. 10:26:33

ElChe! Ennyi ésszel... menj szlejer mesterhez tanulni. :-D

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.20. 10:27:30

escaper: az utolsó mondatodnak meg nézz utána... esetleg kérdezz meg szerzői joggal foglalkozó vérszív... izé... jogászt!

escaper · http://elinnen.blog.hu 2008.05.20. 10:38:19

huszpontos:
ha a gyártó és kereskedő hülye és képtelen felfogni a piaci folyamatokat, akkor kára származik belőle.
Ha mincs elsődleges piac, akkor lesz másodlagos, amiből az eredeti jogtulajdonos nem fog részesülni.

Ez így van az offline világban is a használtautókkal, a bálás ruhákkal, az utángyártott alkatrészekkel, a generikus gyógyszerekkel.

Nem kell dinoszauroszként viselkedni, főleg nem elektronikus médiának. A jelenlegi szerzői jog egy a kódexmásolás utáni korból származik. Azóta lehet minőségromlás nélkül másolatot készíteni, vagyis az eredeti és másolat azonos minőségű. De ezt a mai kiadói, média hatalmak csak lassan fogják fel. A jogászaik az állásaikat védik, ahelyett hogy kreatívan alkotnának szabályokat, amik mindkét félnek megfelelnének. Minden hatalom az utolsó percig kapaszkodik minden megszerzett jogába. Most is ezt látjuk...

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.20. 10:46:09

escaper: félreértesz! Egy szóval sem mondom, hogy nem fasság a retekklub részéről ez az egész - feltéve, hogy a továbbiakban a raktár mélyén akarják tárolni a felvételeket.

Pusztán az van, hogy anno utánanéztem jogászéknál (hála többek közt szlejer "úr" lopkodásának :D ) és ők határozottan állították, hogy ez a tevékenység, végeredményben lopás.

És azt is állítom, hogy az ilyen szennyadók műsorainak terjesztése emberiség elleni bűntett kategória. (nem szerzőijogilag... :) )

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.20. 10:48:08

Nézzetek inkább Zone Europát! Egyrészt annyit ismételnek, hogy nem lehet elszalasztani a műsoraikat, másrészt sok esetben kifejezetten jó filmeket adnak. (pölö most megy az Európa kemping)

rizla 2008.05.20. 10:48:30

"Röhej, hogy egy-egy kihagyott sorozatrészért egyesek akár lopni (netán rabolni) is képesek..."

youtube-ot nézni bűncselekmény? ilyen ostoba barmok hogy netezhetnek? durva

Downloader · http://thepiratebay.org/ 2008.05.20. 11:07:57

Ekkora egy álszent majomhordát.... Mint amikor valaki felhördül egy Tereskován, pedig ugyanolyan mocskosul beszél ő is. Lefogadom, hogy ha az általa agysorvasztónak meg mittudoménnek tartott kertévé valami ultragagyi hajnali beszélgetősójába meghívnák, ahol előadhatná a "gondolatait" azonnal szétrakná a lábát mind. Akinek nem inge, persze az kivétel...

Szerintem meg töltsön le mindenki filmet, zenét, játékokat, programokat, képeket torrentről, dc-ről, limewireről, ftp-ről, rapidshare-ről, meg ahol csak hozzájuthat. Sőt, ha letöltötte, ossza is meg, hogy más is letölthesse, ne legyen irigy. (nem úgy mint egyes figurák, akik egyszer belebüfögnek egy mikrofonba vagy életlenül megtalálják a kioldót egy fényképezőgépen, és azt hiszik, hogy egy egész ország jogrendszere azért van, hogy a szánalmukat védje) Az internet erről szól, hogy ami elérhető azt el lehet, és aki inkább szívesebben finanszírozza a multicégek vezérigazgatóinak jachtkirándulását, mint a családjára költse az így megspórolt pénzt, az csak tegye nyugodtan. Persze, ha a média kurvája, és teletömik folyton pénzzel a buxáját, annak mindegy. De egy átlagembernek igenis pénz 30e egy windowsért, meg 10e egy premierfilmért, amiről kiderülhet, hogy lószar cukorral, és kidobta a pénzt. Namindegy, elkalandoztam.

A lényeg, hogy a régi "1 liter vodta nem vodka, 50 fok hideg nem hideg, 1000 km nem távolság" orosz közmondás mára úgy módosult, hogy "1 terrabyte warez nem warez, 50 megabit nem internet, 1000 letöltő nem látogatottság" Aki ezt nem látja be, az csak kajálja a továbbra is a bullshitet, hiszen nekik készül.

Gib79 2008.05.20. 11:08:42

Ez Magyarország, még nem jöttetek rá?

Ha valamit meg lehet oldani ingyen, olcsón, azt nálunk (mert van rá pénz) megoldjuk drágán (pláne ha a költséget le lehet írni az adóból).

Tipikus példa erre a netes videomegosztók üldözése, illetve a tartalom törlése onnan. MTV, TV2, RTL Klub nem az ingyenes kvázi olcsó megoldást támogatja hanem a saját drága esetenként szar verzióját erölteti (a havernak csak igy lehet lét csepegtetni).

Ez egy ilyen ország...

Kanda 2008.05.20. 11:12:20

A dolog jogi vonatkozásában nem vagyok 100%-ig biztos, de én úgy tudom, hogy Magyarországon nem törvénybe ütköző a letöltés.

Az RTL meg maga alatt vágja a fát. Elég, ha megnézzük akár a hazai konkurrens csatornákat azt tapasztaljuk, hogy a tv2 saját készítésű műsorainak nagy hányada (pl. Beugró), az mtv-nek meg _minden_ saját műsora elérhető utólag a netről, reklámokkal támogatott oldalról, így nincs bevételkiesésük, és a youTube-ra való feltöltés is teljesen feleslegessé válik. Illetve ugyanígy vannak fent a South Park részek is a neten a készítők oldalán, a részekbe ágyazott _2_db. reklámmal. Világos, hogy a világ erre halad, ezt nem hajlandó tudomásul venni az RTL, és egy véleményem szerint az internet miatt jócskán túlhaladott szerzői jogrendszerbe kapaszkodik.

jozo 2008.05.20. 11:16:02

Hi all!

a retek klub hülye...

ahogy hülye az a sok topmenedzser, műmájerjogász és egyéb naplopó kutyapecér aki szerint ha nincs Azonnal Koppanó Forint a reklám után, akkor azzal ŐT/ŐKET lopjuk meg.

nem kérem, nem lopjuk meg, ők a hülyék, amiért nem veszik észre, mit szalasztanak el

a mtv videótárában kedvenc adáasaim (dob+basszus, alacarte, pl) korábbi adásai fenn vannak

van elött pár másodperc reklám, de nem baj, kibirom...

és ezzel keresnek, szerintem

ahogy kerestek egyszer, amikor leadták, meg keresnek mindannyiszor, ahányszor újra megnézem őket

más: ezeket a műsorokat ugye a nézőszám alapján mérik, az AGB Nielsen segítségével, de ez ugye nem teljes. (és megint ez alapján Koppan a Forint!)

mennyivel pontosabb lenne, ha számolnák, korábbi adásokat a retekklub honlapjáról letöltve/megnézve elérhetnénk? (mennyi plusz pénzt kérhetnének, ha nem a saját gagyi szarjaik promotálásával töltenék meg a honlapjukat?)

hülyeség a köbön, igazi magyarhülyeség

execute 2008.05.20. 11:22:33

a nap húszpontos képe!

Te hozod a vérbalosok szellemi szintjét. (statisztikailag is a szlömös-tanulatlanok pártja a maszop)

Pofázzál csak tovább valami olyasmibe, amit te bevalottan nem is láttál. Nesze bazz, itt egy link: (remélem tudod mi az a link)
www.youtube.com/watch?v=CXdg1ZzEdMI

És ezeket a tehetségeket karolta fel Fábry.

ElChe 2008.05.20. 11:28:14

húszpontos: az érvelés bajnoka vagy, úgy látom.:) Szuperjó, hogy nem az illegális YouTube-videókon kell röhögni, hanem pár ilyen arcon.:))) Vagy ezeket a mély gondolatokat is saját szellemi termékként levédeted? Idézni csak előzetes, írásos engedéllyel szabad?:)

Dr Kangörény 2008.05.20. 11:44:00

Én csak azon röhögök, hogy még létezik olyan ember, aki nem tudja, hogy ami egyszer kikerült a netre, az már kint is marad.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.20. 12:16:24

execute: azé' valljuk be, nem semmi ostobaságra utal, ha valaki már ebbe is politikát kever. :D

execute 2008.05.20. 12:18:11

Ja, hogy "a nap húszpontos képe" az nem más mint az index fórumára irogató "bús képű fotóslovag" nick? (a bemutatkozásukból ((blog-cím)) ez egyértelmű)

Aki Tóta W.-t lefasiztázta, (nem tudta ki az) majd belekötött a helyesírásába, és mikor felvilágosították, hogy ő tudja rosszul, még akkor is csak mantrázta a saját baromságát... Ennyi ésszel hogy tudja egyáltalán kifizetni a Net előfizetését? Szeményesen El-Kúró támogatja a palit? Vagy az MTI-nél fotós szegény?

execute 2008.05.20. 12:26:24

Bús képű! (Te kezdted az első hsz-eddel: "mi olyan fontos van annak a mocskosszájú tirpáknak a műsorában"

Ebből rögtön levágta mindenki, hogy egy maszopnyugger ugat olyasmibe, amit egyszer sem látott. (próbáltál Fábryzni egy vereteset, de hát nem nyert) Ugyanez a mentalitásod (amikor ostobaság nagyszájúsággal párosul) ütközött ki Tóta W. lefasisztázásakor.


Mellesleg ha más a "fotóslovag"-ot egybe írod, akkor a "búsképű"-t sem ártana.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.05.20. 15:15:30

a klub 1 (azaz egy) bé
így: klub

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.27. 15:11:55

execute: nézd meg a zindexes adatlapomat! :-D
Arról meg nem tehetek, hogy fogalmad sincs az említett "műsor" hátteréről.
süti beállítások módosítása