Miért épp nem Mo?

Hogy elmentem, annak oka van. Birka birkának farkasa ez az ország. :)

Akik már elmentek...

ip-location

Célpontok

Időutazás - visszajelzés


Ha találkoztál az időutazás bizonyítékaival, kérlek jelezz vissza a helyszín fotójával és pontos címével: el.innen@freemail.hu

Utolsó kommentek

  • cecelegy1964: az nem lehet, hogy a meg meg jeleno ufok idoutazok ? (2011.01.12. 20:57) Időutazás - bizonyítékok
  • cecelegy1964: superfuntimehappeningyes.blogspot.com/2008_01_01_archive.html / ez éppenseggel lehet az ido... (2011.01.12. 20:36) Időutazás - bizonyítékok
  • birkusz: Magyarország volt, van és lesz. Legalább is a díszletek léteznek. Olyan, mint ha lenne. Pedig ninc... (2010.11.07. 06:51) Akik nyugodt álmodat vigyázzák - 1.
  • DR.version: megkerdojeleznem hogy normalis vagy, dehat hulyeknek all a vilag :D (2010.10.29. 21:01) Időutazás - bizonyítékok
  • escaper: @balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, aki... (2010.09.25. 18:55) Mo és a jog
  • Utolsó 20

TV műsor

Nincs megjeleníthető elem

TV műsor ala Mo

2008.05.03. 10:33 escaper

Pontosan így kell ezt a XXI. században.

Nem kéne a Nemzeti Digitális Adattárat úgy kialakítani (update: bocsánat, Nemzeti Audiovizuális Archívum - kösz a kiigazításért netter!), hogy Video On demand szerűen mindent vissza lehessen nézni, ezzel a magyar tartalmak kereshetőek legyenek és ne a Youtube-on kelljen ugyanezeket nézegetni, hanem autentikus forrásból, akár szakmai kommentárokkal valódi hiperlinkeket létrehozni.
Vagy legalább ráállítani 10 embert, aki az értékesebb darabokat napi 8 órában töltené fel a Youtube-ra, hogy elsőként ne Speak jöjjön fel ha a hungarian szóra keres valaki.
Inkább legyen adó az online elérésen, ezzel tereljük az embereket ki a szabadba kirándulni, be a múzeumokba, könyvtárakba.

Nem, ennél is nagyobbat kell dobni. Kell csinálni egy trendi offline retró múzeumot, ami hetente 8 órát van nyitva, lehetőleg. Bizonyosan kulthellyé válik idővel.



Amszterdam, Párizs, Berlin, London, Bécs mindig változó kiállításai helyett ezzel lehet nagyon ütni - egy utolsó szöget a maoi kultúra koporsójába...

5 komment

Címkék: budapest oktatás tv kultúra időutazás muzeum emagyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://elinnen.blog.hu/api/trackback/id/tr14451965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netter 2008.05.20. 07:41:40

ne keverd az nda-t a nava-val! sztem te az utóbbira gondoltál.

Kitzinger · http://www.kitzinger.hu 2008.05.21. 18:17:19

Rajta vagyunk a dolgon. Nem a cipőnk orrát bámuljuk nyolc órában. Nyártól egy tesztidőszakra kinyitjuk ingyenesen az egész NAVA-t. ( ingyenesen = adóforintokból csengejük be a felhasználás után a jogdíjakat) Akkor az lesz a baj, hogy miért real video, miért streaming, miért nincs benne a BL döntő, de az legyen a mi bajunk.
Maoi kultpol szerintem az lenne, ha egy állami cég látna neki Magyarország reprezentációját javítani a Youtube-on.

Még egy dolog. Az jutott eszembe, hogy két és fél évvel a megalapítása után 1805 májusában volt-e olyan állapotban az Országos Széchényi Könyvtár, mint ma a NAVA? Szerintem nem.

Kitzinger · http://www.kitzinger.hu 2008.05.21. 18:20:13

bocs, nem állítottam be még a profilban:
nda.blog.hu

Az NAVA-t és NDA-t futtató Neumann Kht. beszélt belőlem.

escaper · http://elinnen.blog.hu 2008.05.21. 23:00:08

Köszi a visszajelzést!
Amikor a NAVA elindult, akkor beszéltem a kiagyalóival valami fórumon és kiálltak a NAVA pontok mellett, ami már akkor is eszement offlinenak tűnt. A Széchenyi könyvtárat a tervezésekor sem úgy adták elő, hogy majd szűrjük, hogy ki olvashat (mert nem hiszem, hogy a hozzám legközelebb eső NAVA pontba, ami egy általános iskola kitörő örmmel ültetnének le engem és 20 barátomat, ha kedvünk szottyanna a két évvel ezelőtti választási vitákat visszanézni).
De örülök, hogy észbekapás van és megnyitjátok.

Viszont két dolgot figyelembe vehetnétek:
1. Nem kell közpénzből a felhasználási jogdíjakat fizetni, ha van bevétel. Ahogy minden ilyen szolgáltatás profitot termel az előjátszott reklámokkal, nektek is bevételetek lehetne kiadás helyett. Persze majd jön a duma, hogy költségvetési intézmény nem termelhet profitot (az MTA pl. igen), de ezzel a véleménnyel akként kell szembe szállni, hogy veszteséget sem kötelező, ha a világban már megoldották a bevétel megoldását. SZóval csak ésszel! :)

2. A másik, amivel vitatkoznék Veled: ha az Univerzal és sok más kiadó lepacsizott a Youtubebal és nem derogál nekik, hogy a kezelésébe tartozó médiát a segítségükkel használhatják, akkor a NAVA lehetne sokkal kisebb költségvetésű is. Gondolom az adattárolás és sávszélesség mellett szoftveresen is vesztek ezt, azt. Plusz az adatbevitelt is kell intéznetek. Ha csak a metaadatokat kezelnétek az összes informatikai gondot szépen áttolnátok egy profibb csapat oldalára. Mert nem szégyen hogy nekik pl. saját erőműveik vannak, ezzel valszeg évekkel lekörözik a Ti általatok elérhető lehetőségeket.
Persze a háttérben kéne egy archívum, hogy ne lehessen zsarolható a saját kultúrális értékeinek elérésével az ország. De lássuk be, a Youtube-ot csak akkor fogjátok beérni, ha ők leállnak.
Nem bántásként mondom, hanem piaci a mozgástereket figyelve. Szóval nem kell mindent kicsiben újra kitalálni, ha lehet csatlakozni egy ingyenes és profibb megoldáshoz.
A NAVA saját szerverparkja engem a Compuserverre emlékeztet, amikor nem kapcsolták össze az internettel, hanem dohogtak, hogy ez egy másik világháló. Minden elismerésem a NAVÁnak és céljainak, csak nehéz lesz az iramot tartani hosszútávon. Ha a Youtubeon már lesz HD, akkor újabb kihívások elé néztek és így tovább.

Kitzinger · http://www.kitzinger.hu 2008.05.22. 11:31:03

Hello, köszi az ötleteket. Nagy öröm olyat olvasni egy blogon, ami a melónkkal kapcsolatos és nem a tolvajozással indít :-)

Nava pontok:
párizsban van a nemzeti könyvtárban ülsz le, vagy kivonatozol az INA-ba, ha hozzá akarsz férni a cucchoz. Ehhez képest a kényelmetlen 600 hozzáférési pont is jobb.
Nyitáshoz lesz üzleti modell, amit az ingyenes tesztüzem alatt dolgozunk ki a felhasználási tapasztalatok alapján.
A youtube nem büdös nekünk egyáltalán, csak azért nehéz itt lépni, mert nem vagyunk jogtulajdonosok, mint a Universal. Minden egyes új platform többszörözésnek számít.
Szívesen ledobnánk az informatikai gondokat, hogy csak a megőrzés, feldolgozás, terítés problémára koncentrálhassunk, de sok korlát van itt is. Pl. a youtube 10p-ben maximálja egy videó idejét, a minősége gyalázatos.
A NAVA elsősorban archívum, a hosszútávú megörzés és feldolgozás kerül sok pénzbe és időbe, ezen túl foglalkozunk azzal, hogy valami online archívumi hozzáférés (nem médiaszolgáltatás!) is legyen.
süti beállítások módosítása